Radu Beligan şi Victor Rebengiuc, într-un film semnat Dan Chişu

De: Nicoleta Nicolae / 15.11.2014, 07:00
Radu Beligan şi Victor Rebengiuc, într-un film semnat Dan Chişu
După „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, „Déjà vu” şi „Bucureşti NonStop”, regizorul şi scenaristul Dan Chişu se pregăteşte pentru pelicula, „Aniversarea” (2016), scrie filmneweurope.com. Filmările urmează să aibă loc în primăvara anului următor.

Pentru rolul principal, Chişu negociază cu Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Ion Besoiu şi Dorel Vişan. Din distribuţie vor mai face parte Lucian Ifrim, Gigi Ifrim, Emanuel Pârvu şi Ioana Flora.

Suma de la CNC constituie 70% din bugetul de producţie, restul fiind asigurat de însuşi Chişu.

Dan Chişu s-a născut la Brăila în 1955. Tatăl său a fost comandantul penitenciarului din localitatea dunăreană. Are un frate, Lucian, care este critic literar şi a lucrat la revista „Literatorul”. Dan Chişu a făcut şcoala generală la Brăila, iar liceul („Nicolae Bălcescu”) tot în aceeaşi localitate. La liceu a urmat profilul uman.

 

A jucat fotbal în cadrul şcolii generale nr.7 iar, la liceu, a fost în echipa de handbal care a reprezentat scoala în diferite competiţii. I-a plăcut din tinereţe să meşterească astfel că se pricepea să folosească maşina de cusut confecţionându-şi singur pantaloni sau modificându-şi cămăşile.

 

În anii de după liceu el s-a împrietenit cu membrii formaţiei Pheonix pe care i-a ajutat la confecţionat decoruri la spectacolele date la sala de pe strada Eminescu din Bucureşti. În perioada anilor ’80 a ales să plece din ţară reîntorcându-se după 1989. S-a stabilit în Bucureşti unde a înfiinţat o firmă de publicitate „Dakino Advertising”, unde le-a avut ca angajate pe Mihaela Rădulescu şi Manuela Hărăbor.