Radiatiile de la Fukushima au ajuns si in carnea de animal
Goshi Hosono, actuala ministra insarcinata cu protectia
consumatorilor si siguranta alimentelor a declarat ca spera ca
aceasta descoperire sa nu lanseze reactii mult prea exagerate.
Intr-o conferinta de presa tinuta ieri, Hosono a declarat: „Daca
ar fi sa consumam zilnic carne atunci ar reprezenta un
pericol.[…] Dar daca este consumata in portii mici, nu cred ca va
avea efecte de lunga durata asupra corpului uman”.
Carnea care a ajuns pe rafturi luna trecuta
a ajuns la consumatori si probabil a fost consumata deja, a
declarat un reprezentant al Guvernului Metropolitan din Tokyo.
Aceasta descoperire a venit in urma unui alt lot de carne
infectata provenind de la aceeasi ferma din regiunea Fukushima.
Din pacate radiatiile emise de la centrala nucleara din
Fukushima au intrat in sol, in plante, ajungand in animalele
domestice care ulterior ajung pe rafturile magazinelor.
Desi autoritatile incearca sa minimizeze acest lucru pentru a nu
panica populatia, trebuie stiut ca cesiul este printre cele mai
nocive substante pe care corpul uman le-ar putea ingera.
Din fericire insa
pentru consumatori, un nou sistem de scanare a carnii va fi
instalat in fermele Japoneze, pentru a stopa cat mai mult din
carnea radiata sa ajunga pe rafturile magazinelor.