Quiksilver este acum si in Romania

06 06. 2005, 15:24
Primul magazin Quiksilver din Romania, a avut deschiderea oficiala vineri, 3 iunie, la Bucuresti Mall. Au fost invitate persoane importante, cateva vedete de pe la noi si bineinteles presa la o petrecere in stil hawaian cu "lei" (salba de flori) de data aceasta din flori de hartie, mariachi

Primul magazin Quiksilver din Romania, a avut deschiderea oficiala vineri, 3 iunie, la Bucuresti Mall. Au fost invitate persoane importante, cateva vedete de pe la noi si bineinteles presa la o petrecere in stil hawaian cu „lei” (salba de flori) de data aceasta din flori de hartie, mariachi si multa sampanie.

Atmosfera de cocktail de la inceput a fost incalzita, spre final, de catre formatia Los Platanos. Invitatii s-au pierdut printre rafturile cu imbracaminte si placile de surf. Pentru necunoscatori, Quiksilver s-a lansat cu echipamentele de surf si si-a continuat activitatea cu stilul outdoor sports. Acum intelegti de unde petrecrea de lansare in stil hawaian.

Astazi, in magazinele Quiksilver gasiti o gama larga de articole si produse inclusiv colectii complete de imbracaminte, costume de baie si accesorii – de la cercei si ceasuri la ochelari si esarfe. Quiksilver n-a uitat nici de cei mai mici membri ai familiei si a adus pe piata aceeasi gama de produse pentru copii intre 8 si 14 ani, 4 si 7 ani si chiar si mai mici.

In ceea ce priveste colectiile de iarna, oferta include echipamente complete pentru snowboarding si alte produse hard performante pentru toti practicantii sporturilor extreme. Daca pana acum cei mai curajosi dintre noi si iubitori de „extrem” nu au fost intelesi, Quiksilver vine in ajutorul lor cu echipamente pe cat de frumoase, pe atat de bune. Dar sa vedem cum a inceput totul. De unde ideea unui astfel de magazin?

La sfarsitul anilor ’60, surferii australieni Alan Green si John Law si-au urmat visul de a locui in Torquai – unde sa practice sportul lor favorit si sa-si castige si existenta din acesta. In 1969 Alan Green a produs niste costume de surfing (Rip Curl) pe baza unui imprumut de la tatal sau, in valoare de 2500$. Apoi a inceput sa fabrice incaltaminte speciala din piele de oaie (UGG Boots) pentru ca in 1970 sa formeze impreuna cu John Law compania numita Quiksilver.

Greenie si Law au taiat niste pantaloni vechi si au indepartat portiunile pe care le considerau inutile. Astfel au renuntat la panza captusita, la snurul din fata, la cracii ca niste burlane, la cusaturile duble si la nasturii care provocau durere la unele miscari. Nu mai ramasese nimic din costumele vechi, asa ca au pornit de la zero. Au inventat un model bazat pe anatomia surfer-ului si care sa se muleze dupa miscarile acestuia.

Modelul inovator de pantaloni produs de Greenie si Law era facut dintr-un material usor si rezistent care se usca repede. Pantalonii aveau cracii scurti festonati, care nu erau stramti dar nici nu atarnau. Stilul era curat. O betelie lata oferea siguranta. Au creat o carabina rezistenta si au fixat-o pe placa astfel incat surfer-ul sa poata vasli. Nu existau accesorii inutile. Pantalonii aveau un buzunar impermeabil (cerat), o fenta din Velcro in partea din fata, si cam asta era tot.

Asadar Greenie si Law s-au imbracat si au plecat la surfing. Curand multi surferi faceau sacrificii pentru a-si procura o pereche de pantaloni de surfing. Astfel a luat nastere Quiksilver, alegerea autentica, originala si functionala a sportivilor cu inima de fier.

Constanta inovatie in ceea ce priveste materialele, stofele de calitate si croiala au avut un aport important in propulsarea firmei Quiksilver. Implicarea in activitati diverse legate de surfing au condus catre crearea unor noi linii ale acestora. Noul look al anowboarder-ilor si al skateboarder-ilor dedicati au condus catre o noua expansiune.

Pozitia firmei Quiksilver in frumtea clasamentului international al imbracamintei pentru adolescenti si tineri este de netagaduit.

Al saptelea deceniu al acestui secol a rasunat de succesul companiei Quiksilver, care a lansat pe plaja colectia folosind imagini printate. Cerul era limita la inceputul anilor Â’80: culoarea si grafica veneau din ceruri si creau o cultura competitiva si avida de moda pe plaja. Colectia Quiksilver Culorile Razboiului (War Paint) si ST Comp stretch erau purtate de surferii australieni legendari, Gary Elkerton si Tom Carrol.

Quiksilver a avut deasemenea un rol decisiv in stimularea cresterii continue a numarului participantilor de sex feminin in sporturile cu placa. Lansarea in 1991 a colectiei Roxy ce includea costume de baie si echipamente de sport pentru juniori a inspirat marile curente de moda din domeniu. Roxy a fost primul brand care a creat imbracaminte si echipamente functionale, dar deasemenea moderne atat pentru aspirante, cat si pentru sportivele de performanta. Stilul unic al design-ului Roxy, inspirat de ideea de performanta, a fost imitat in intreaga industrie de moda.

Putem spune ca in primul rand produsele Quiksilver au fost create din necesitate. Orice succes de care se vor bucura va ramane intotdeauna pe locul doi fata de acest fapt. Pornind de la prima pereche de pantaloni creata de Alan si John, trecand prin perioada agresiva a anilor Â’80 („Echo Beach”) si pana la ultima colectie, aceste echipamente sunt pur si simplu performante.

Motivul pentru care produsele Quik sunt atat de bune este conditia principala impusa de designeri, producatorii si distribuitorii lor, si aceasta este perfectiunea.

Colectiile de dama inclusiv Roxy, Roxy Teenie Wahine, Raisins, Radio Fiji si costumele de baie Leilani sunt mai puternice ca niciodata.

Quiksilver a devenit mult mai mult decat o companie de imbracaminte moderna. Quiksilver este acum un brand cu adevarat global si va ramane pionierul puternic al celui mai original sport dintre toate: surfing-ul.

Printre cei prezenti la evenimentul de vineri seara s-au aflat si baietii de la Animal X, probabil pasionati ai respectivului gen vestimentar, Ovidiu Buta, Gina Pistol insotia de prietenul ei.

Acum, magazinul de la etajul 1 din Bucuresti Mall va asteapta pe toti!