La început ne-a placut mult. Ba chiar, a avut o remarcabila priza la publicul de toate varstele. Și asta pentru ca era altceva. Un altceva inedit, melodios, pontos, cu radacinile bine înfipte în traiul de zi cu zi al unora. Și e binecunoscut faptul ca versurile în care nu depui efort de imaginație ca sa te regasești, au mers mereu ca painea calda.
În plus, a fost împins de valul de „Moldova”. Deși Pavel Stratan nu s-a identificat niciodata cu acesta. A profitat de nișa deja creata pentru a introduce o altfel de muzica. Planul a funcționat! Protagonistul a fost mediatizat, iar piesele – gustate.
Tocmai pentru ca promitea, ne-am fi așteptat ca lucrurile sa evolueze. Și cand spunem asta ne referim la stil și la tot ceea ce ține de compoziție. Ei bine, se pare ca trendul autohton „las-o ba, ca merge așa” este de-a dreptul molipsitor. Așa ca, iata-l pe Stratan, dupa ce reușise sa ofere un respiro apreciat cu piesa „Tata”, în vechea și prea-rodata dilema: „Ori c-am baut peste masura/ Ori poate n-am baut de-ajuns”. Și asta pentru ca ultimul extras pe single al cantarețului, respectiv piesa „Du-du”, este, de fapt, un colaj format din probleme existențiale de genul celei mai sus amintite. „Am baut ieri mai puțin ca azi, da’ azi mai puțin ca maine” – exemplu edificator.
Videoclipul se dorește a fi o înlanțuire de metafore. O serie de imagini care încerca sa aduca în prim-plan aparența oricarui lucru. Idee laudabila, dar destul de greu de… patruns.
Ceea ce ramane, cu preponderența, în mintea ascultatorului, nu este nici pe departe diferit de „Eu beu, puțin, cate puțin/ Iar capul meu, pe umeri nu mai pot sa-l țin”. Și apropo de concluzii, una e sa faci haz de necaz și alta este sa transformi asta într-o ocupație full-time.
Citește versurile integrale ale piesei lui Pavel Stratan numai din