Puterea legumelor – cum să introduci mai multe legume în meniul tău zilnic? (P)

De: ApropoTV.ro / 24.12.2024, 10:53
Puterea legumelor - cum să introduci mai multe legume în meniul tău zilnic? (P)

Consumarea unei hrane echilibrate, este foarte importantă atunci când ţi-ai propus să îţi menţii starea de echilibru fizic şi emoţional, când vrei să ai articulaţii şi musculatură  sănătoase şi să obţii sau să păstrezi o anumită greutate. Legumele reprezintă una dintre cele mai importante surse de nutrienţi de care are nevoie organismul uman, astfel că a consuma legume proaspete sau preparate corect, este o modalitate foarte eficientă prin care îţi menţii starea de sănătate.

Consumul de legume personalizat

A introduce legumele în meniul zilnic, devine o condiţie esenţială atunci când ţi-ai propus un stil de viaţă sănătos, alături de mişcarea fizică, petrecerea timpului în aer liber şi odihna. Cantitatea de legume consumate pe durata unei zile trebuie împărţită echilibrat, fiind inclusă în toate mesele principale, dar şi în gustări. Însă este foarte important ca aportul de minerale şi vitamine pe care îl furnizează legumele incluse în meniul fiecăruia, să vină în întâmpinarea nevoilor organismului. Iar nevoile organismului sunt dictate, în principiu, atât de bagajul genetic pe care l-a moştenit, cât şi de specificul activităţilor efectuate pe durata unei zile, de nivelul de efort fizic şi cerebral pe care pe care îl face şi de contextele medicale specifice. Din acest motiv, este esenţial ca atunci când stabilim de câte legume avem nevoie, să ţinem cont de consumul pe care organismul îl are, dar şi de obiectivele pe care ni le-am propus din punct de vedere fizic, creându-ne astfel un consum personalizat de legume.

Proteinele, esenţiale pentru sistemul muscular

Consumul de legume este, astfel, obligatoriu pentru a ne menţine echilibrul fizic şi pentru a ne asigura o sănătate bună. Cu toate acestea, aportul de proteine pe care ni-l va furniza consumul regulat de legume, este redus. Alimente vegetale precum ciupercile, fasolea sau năutul, lintea, spanacul sau salata verde prezintă caracteristica nutritivă de a furniza un volum generos de proteine, însă nu suficient în cazul în care vizăm creşterea masei musculare. Este un obiectiv vizat în special de sportivi, însă nu îi exclude nici pe cei care doresc să îşi menţină o musculatură bine tonifiată. Pentru a ne ajuta organismul şi musculatura, putem apela la ajutorul oferit de proteina whey, respectiv proteina din zer. Este o proteină care se asimilează uşor, venind ca o completare foarte benefică pentru un meniu bogat în legume.

De ce să consumăm proteina whey?

Vrem să avem un stil de viaţă sănătos şi să includem cât mai multe legume şi fructe în meniul zilnic, atunci devine esenţial să ne suplinim alimentaţia şi cu o sursă de proteină whey, tocmai pentru a ne asigura că furnizăm organismului nostru tot necesarul de care are nevoie pentru a funcţiona într-un mod optim. Cu atât mai mult, dacă practicăm sportul, exerciţiile de fitness sau culturismul, în special sporturile care vizează creşterea masei musculare, un supliment pe bază de proteină whey devine obligatoriu. Proteina din zer se recomandă a fi consumată după antrenamente, este  uşor digerabilă şi se absoarbe rapid. Ne vom continua consumul sănătos de legume, dar îl vom suplimenta cu aportul optim de proteină, sistemul nostru muscular beneficiind astfel de toţi nutrienţii necesari.