Ingrediente pentru 4 porții
6 felii piept de pui, 1 lingura de usturoi tocat, ulei, 300 g ciuperci, 1 ardei gras, roșii la borcan, 1 pahar de vin alb, 500 ml lapte, 250 g malai, cașcaval ras (parmezan), rozmarin, sare, piper.
Preparare
Feliile de piept de pui se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, rozmarin și se lasa la rece pana pregatim mamaliga. Se fierbe laptele, se presara malai, puțina sare și se fierbe mamaliga. Se adauga cașcaval sau parmezan cand mamaliga este aproape gata.
Se așaza într-o tava, se egaleaza un strat de 2-3 cm grosime și se pune la cuptor pana se întarește. Se taie în patrate și apoi pe diagonala, se frig în tigaie în foarte puțin ulei, bucațile de mamaliga și feliile de pui. Într-o alta tigaie se prajesc în ulei legumele, se adauga vin și se lasa sa fiarba, la foc mic, pana scade la jumatate. Se servesc împreuna.