Vom încerca să răspundem astăzi la aceste întrebări, prezentând sfaturi practice pentru a alege prosoape de baie pe Sabaev.ro, dar și de unde provin aceste țesături unice și indispensabile.
Cum să alegeți prosoapele de baie
În primul rând, trebuie făcută o distincție clară și necesară între țesăturile utile pentru uscarea corpului și cele mai potrivite pentru absorbția excesului de apă de pe suprafețe. Trebuie avut în vedere faptul că absorbția rezultă din maximizarea suprafeței. Prosoapele de bumbac, prin urmare, sunt recomandate pentru mâini și corp, iar prosoapele din alte materiale textile sunt minunate pentru uscarea vaselor și paharelor.
O țesătură de acest gen este, fără îndoială, mai absorbantă și se usucă pe ambele părți. Veți avea o suprafață mai mare pentru uscare. Materialul pentru prosoapele de bucătărie este diferit. Este un amestec de bumbac, raion și pânză: o alegere perfectă pentru uscarea vaselor, deoarece crește procesul de evaporare. În cele din urmă, pânza pură este puternică, rezistentă și super absorbantă: ideală pentru orice, inclusiv pentru articole de sticlă. Există și prosoape din microfibră care au avantajul de a fi ușoare, foarte subțiri și de a se usca foarte repede.
Prosoapele de bumbac
Există multe variante posibile pentru acest produs: simple, colorate, tip jacquard sau fagure. În magazinele de specialitate puteți găsi o gamă largă de modele, culori și texturi. Prosoapele de bumbac pot fi spălate la mașina de spălat la maxim 60 ° C, dar nu uitați să nu adăugați prea mult balsam pentru a nu risca să reduceți capacitatea de absorbție a apei în timp. Nu este necesar să le călcați, doar să le întindeți bine și să le pliați cu atenție, odată ce sunt uscate.
Seturile de prosoape
Seturile de prosoape de baie sunt de obicei alcătuite din prosoape de față, prosoape de bideu și prosoape mai mari pentru duș. Uneori, în interiorul setului există și prosoape mai mici pentru a vă usca mâinile, utile mai ales atunci când călătoriți și nu aveți spațiu suficient sau nu puteți transporta un prosop mai mare. Mai rar, în cadrul seturilor, există și halate de baie potrivite.
Dimensiunile pot varia, dar, de obicei, dimensiunea prosopului de baie este de aproximativ 100 x 150 cm, cea a prosopului mediu este de aproximativ 60 x 100 cm, prosopul pentru bideu măsoară 40 x 60 cm, iar prosoapele utilizate pentru mâini, cele care urmează să fie plasate în baia de oaspeți sau pentru a fi luate în călătorie, au o dimensiune de numai 30 x 30 cm.
Cantitatea potrivită de prosoape de uz casnic? O regulă generală nescrisă sugerează că fiecare membru al familiei are nevoie de cel puțin trei prosoape: prosopul pentru față, prosopul de bideu și prosopul de baie (de duș). Prin urmare, va fi necesar să aveți un număr suficient de mare de prosoape pentru întreaga familie și pentru toți oaspeții.
În ceea ce privește combinațiile, nici măcar prosoapele nu scapă de alegerile de stil care implică întregul mobilier de baie. Prosoapele albe reprezintă întotdeauna o soluție elegantă și nu creează constrângeri estetice, dar pentru a obține un efect excelent puteți alege culoarea și nuanțele prezente în gresie sau faianță, cu motive geometrice sau florale, în dungi etc. Prosoapele colorate, cum ar fi cele în culori strălucitoare si vii, sunt foarte populare.
Cum să recunoașteți un prosop de calitate
Există indicii care ne fac să înțelegem dacă ceea ce cumpărăm este un prosop de înaltă calitate. Cele mai bune fibre de bumbac sunt lungi și drepte. Mai mult, cele mai bune prosoape de bumbac sunt moi și catifelate la atingere și au o greutate substanțială.
Pentru a evalua fiabilitatea unui produs pentru lenjeria de baie, una dintre valorile de referință este GPM, adică grame pe metru, iar un prosop de baie de calitate începe de la 550 gpm. Dacă eticheta nu arată aceste date, putem atinge țesătura și îi putem testa greutatea și consistența, asigurându-ne că nu dispersează scame și ațe.
Sfaturi practice pentru prosoape
Pentru a avea prosoape moi, este esențial să le spălați imediat după achiziție și înainte de utilizare. Această procedură este folosită pentru a spăla reziduurile chimice ale fabricației și pentru a facilita mai bine absorbția bumbacului. După numeroase spălări, fibrele sunt capabile să îndeplinească mai bine sarcina pentru care au fost create, și anume să absoarbă apa. Înălbirea, utilă pentru îndepărtarea petelor și pentru a face albul să strălucească, înmoaie prosoapele fără a le distruge. În cele din urmă, un prosop bun este cel care nu își pierde culoarea, nici firele, și rămâne moale și rezistent.
Scurt istoric
Au fost însă prosoapele așa dintotdeauna? V-ați întrebat vreodată de unde provine prosopul? În primul rând, cuvântul „prosop” provine din vechea franceză „toaille”. Totuși, acesta nu este locul unde s-a nascut prosopul. Cele mai vechi prosoape erau create dintr-o bucată netedă de bumbac sau țesătură de în numită „pestamel”, ce își are originea în orașul Bursa, Turcia, și a apărut cândva în secolul al XVII-lea. Aceste prosoape erau mai subțiri decât cele din ziua de azi, dar erau foarte absorbante.
Datorită industrializării și comerțului de bumbac, prosoapele au devenit accesibile tuturor în secolul al XIX-lea.
În concluzie…
Prosoapele sunt o parte importantă a vieții de zi cu zi. De multe ori începem și încheiem ziua cu un prosop. Un prosop bun este esențial pentru a ne curăța, dar și pentru a ne face sa ne simțim cât mai bine. De aceea, alegere unui prosop de calitate cât mai bună este un lucru esențial pentru confortul și bunăstarea noastră.