Proiecte de reconfigurare a Caii Victoriei

Apropo.ro / 10.07.2007, 21:11
Proiecte de reconfigurare a Caii Victoriei
Trei proiecte de reconfigurare a zonei Calea Victoriei au fost prezentate marți, la Academia Româna, în cadrul dezbaterii "Calea Victoriei - Axa culturala a Bucureștiului. Dilemele unui proiect identitar". Manifestarea, organizata de Academia Româna și Ordinul Arhitecților

Trei proiecte de reconfigurare a zonei Calea Victoriei au fost prezentate marți, la Academia Româna, în cadrul dezbaterii „Calea Victoriei – Axa culturala a Bucureștiului. Dilemele unui proiect identitar”.

Manifestarea, organizata de Academia Româna și Ordinul Arhitecților din România, filiala București, a fost moderata de arhitecții Ștefan Ghenciulescu, Monica Lotreanu și Ștefan Bâlici.

Academicianul Dan Berindei a susținut necesitatea modernizarii Caii Victoriei, dar nu cu prețul distrugerii spațiului. „Este necesara pastrarea unor reguli de coerența în acest spațiu. Pentru mine, Calea Victoriei înseamna foarte mult. Calea Victoriei este esențiala pentru acest oraș, aici este totuși centrul. Sa nu asistam la o distrugere și la o modernizare forțata”, a recomandat Dan Berindei.

Pentru zona Calea Victoriei exista, potrivit arhitectului Dan Marin, un regulament din anul 2000, ale carui prevederi trebuie respectate și în prezent în cazul în care se dorește reconfigurarea zonei. „Au fost stabilite trei segmente distincte în zona: primul este segmentul Piața Victoriei – bulevardul Dacia, al doilea – tronsonul între bulevardul Dacia și Elisabeta, și cel de-al treilea – de la Elisabeta la Dâmbovița. Pentru fiecare tronson au fost stabilite regulamente diferențiate”, a spus Dan Marin, vorbind despre intervențiile permise în respectivul perimetru.

Mediafax