Program de voie pentru gimnaste

Apropo.ro / 22.03.2002, 08:53
Program de voie pentru gimnaste
De cînd au plecat de la Deva, Silvia Stroescu s-a apucat de citit, iar Carmen Ionescu îsi petrece timpul între sala si plimbari prin Bucuresti Are bîrne, are sol, undeva în spate se zaresc paralelele, iar alaturi e asezat calul de sarituri. Ai putea micsora ochii, ai putea ignora mocheta

De cînd au plecat de la Deva, Silvia Stroescu s-a apucat de citit, iar Carmen Ionescu îsi petrece timpul între sala si plimbari prin Bucuresti

Are bîrne, are sol, undeva în spate se zaresc paralelele, iar alaturi e asezat calul de sarituri. Ai putea micsora ochii, ai putea ignora mocheta uzata si, cu putina imaginatie, ai crede ca esti la Centrul Olimpic de la Deva. Pustoaicele de o schioapa care topaie pe mijlocul încaperii spulbera însa iluzia. Sînt înca la primele tumbe, departe mult de statia lotului national.

„Ma uit la ele si parca ma vad pe mine, cu ani în urma”, marturiseste Carmen Ionescu. Revenirea la clubul Steaua a însemnat si pentru ea si pentru colegele ei Silvia Stroescu si Loredana Boboc o întoarcere în timp. „Am stat aici sase ani. Apoi am ajuns la Deva. Acum sîntem iar înapoi…”, spune Carmen.

Vreme de gîndit

De la începutul saptamînii, cînd s-au întors în Bucuresti, gimnastele au încercat sa faca lucruri pentru care nu gaseau timp la Deva. „Am început sa citesc. La lot, îmi trebuia mai bine de o luna ca sa termin o carte”, povesteste Silvia Stroescu.

„Daca era perioada de competitii, treceau si trei luni pîna sa ajung la ultima pagina. Acum m-am apucat de romanul . E primul scris de Rebreanu care mi-a cazut în mîini”, marturiseste ea. „Eu am încercat sa ma plimb. Am fost chiar si într-un magazin, dar nu mi-am luat nimic”, spune Carmen Ionescu.

Deocamdata, nici una dintre fete nu s-a obisnuit cu ideea ca a plecat de la Deva. „Uneori, cînd stau acasa si ma uit la televizor, am impresia clara ca sînt înca la lot. Nici cînd intru aici, în sala de la Steaua, nu-mi vine sa cred ca e totul real”, declara Silvia. „Mie cel mai mult îmi lipsesc fetele. Am o vecina de vîrsta mea cu care îmi petrec aproape toata ziua. Nu e însa acelasi lucru. Acolo eram o familie”, spune Carmen. „E pacat. Am facut atîtia ani performanta doar ca sa prind Europenele de junioare si un Campionat Mondial…”, marturiseste sportiva.

La fel ca Silvia, e hotarîta sa astepte înca o luna, pîna dupa CE de la Patras. Zilnic, la noua dimineata se înfiinteaza la sala de la Steaua. E singura care lucreaza normal. Stroescu si Boboc fac recuperare. În timp ce priveste cum Carmen îsi exerseaza iesirea de pe bîrna, Silvia sopteste: „Ma tot gîndesc. Mai merita sa ne întoarcem la Deva? Cu toate scandalurile astea… Pe de o parte, antrenorii mi-au spus ca nu au ce sa-mi reproseze, pe de alta însa m-au bagat în aceeasi oala cu cele despre care zic ca distrug gimnastica”.

Sursa: www.prosport.ro