Profesorul lui DiCaprio sustine workshop-uri de actorie
Eugen Buica – fondatorul The Acting Corps, o scoala de actorie de la Hollywood – va sustine doua wokshop-uri de arta actorului la Bucuresti, în perioada 23 iulie-3 august, într-un proiect initiat de Fundatia Teatrul Fara Frontiere.
Proiectul „Masterclass – metode alternative/complementare de studiu al artei actorului” cuprinde un workshop dedicat metodei americanului Sanford Meisner si un altul dedicat metodei Michael Cehov, informeaza fundatia.
Primul va avea loc între 23 si 27 iulie. Metoda Sanford Meisner urmareste sa faca actorii „sa traiasca adevarat în conditii imaginare”. Tehnica pune accentul pe îndeplinirea reala a unei actiuni, pe scena, pentru a lasa emotia si subtextul sa se construiasca de la sine, sa reiasa din adevarul actiunilor si al relatiilor dintre personaje, în loc ca actiunile sau emotiile sa fie „jucate”.
Workshop-ul dedicat metodei Michael Cehov se va desfasura între 30 iulie si 3 august. Coloana vertebrala a acestei metode este gestul psihologic (GP-ul), care consta în corporalizarea dinamicii interioare într-un gest exterior, necesar pentru descoperirea personajului. Exercitiile sugerate de metoda lui Michael Cehov îmbunatatesc echilibrul dintre minte si corp, sporind receptivitatea actorului la impulsurile psihologice.
Workshop-urile sunt sustinute de catre profesorul Eugen Buica. Acesta a absolvit cursurile Universitatii Pennsylvania si The Neighborhood Playhouse din New York, unde a studiat cu legendarul Sanford Meisner. Dupa aceea a lucrat cu George Shdanoff, asociatul lui Michael Cehov. Este fondatorul si directorul artistic al The Acting Corps, una dintre cele mai bune scoli de actorie de la Hollywood. Printre artistii care au frecventat cursurile scolii se numara Claire Danes, Leonardo DiCaprio si Tobey Maguire.
Proiectul „Masterclass – metode alternative/complementare de studiu al artei actorului” este sprijinit de Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Român si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica.
La workshop-uri se pot înscrie, pâna pe 10 iulie, actori, regizori, scenografi, teatrologi, studenti.