Producătorii Big Brother fac precizări

17 03. 2004, 18:28
Adela Harnagea, producător executiv al Big Brother, consideră, într-o declarație acordată MEDIAFAX, că noua serie de concurenți din emisiune pledează "pentru naturalețe și poate, un anume grad de exhibiționism, încercînd să

Adela Harnagea, producător executiv al Big Brother, consideră, într-o declarație acordată MEDIAFAX, că noua serie de concurenți din emisiune pledează „pentru naturalețe și poate, un anume grad de exhibiționism, încercînd să condamne prefăcătoria și falsa pudoare”.

Adela Harnagea consideră că „problematica sexuală ocupă un loc dominant în epoca actuală în special în lumea tinerilor”.

„Este absolut imposibil ca un grup de  tineri aflați în condițiile impuse de show să ignore problemele sexuale. În primul show au existat inhibiții. Acum ele dispar și lasă loc unui exhibitionism reacțional. Este însă o fațetă a naturii umane și trebuie luată ca atare, așa cum s-a întîmplat în toate țările unde s-a desfășurat Big Brother”, a declarat Harnagea.

Aceasta a precizat că emisiunea nu seamănă cu nimic și nu se încadrează în nici un gen TV cunoscut de publicul din România pînă anul trecut, cînd a fost difuzată prima ediție.

„Prima serie a fost un experiment total nou pentru cei din casă, dar și pentru public. Este absolut firesc ca în a doua serie să apară la concurenți atitudini și moduri de comportament influențate de experiența primei serii”, a declarat producătorul executiv al show-ului.

Adela Harnagea a mai spus că, încă de la telefoanele pentru înscriere, noii concurenți au vrut să se prezinte diferit de prima echipă, „încercînd să condamne prefacătoria și falsa pudoare, lucru de altfel taxat de public anul trecut, în repetate rînduri”. „În toată lumea au existat și voci care să critice nonconformismul formatului și, implicit, concurenții”, a adăugat Adela Harnagea, precizînd că programul se adresează în principal celor tineri și lipsiți de prejudecăți.

Membri ai Consiliului Național al Audiovizualului și ai Comisiei de Cultură din Camera Deputaților au acuzat, miercuri, ediția de luni a emisiunii Big Brother a postului Prima TV – difuzată în prime-time - de „prostituție” și „proxenetism”.

De asemenea, ei au anunțat organizarea unei dezbateri la care ar urma să fie invitați și reprezentanți ai Academiei Române și ai Bisericii Ortodoxe.

Președintele Comisiei, Mihai Mălaimare (PSD), a cerut, în nume personal, retragerea licenței postului, spunînd că aceasta trebuie să fie sancțiunea „pentru mizeria adusă în case, zilele trecute”, iar deputatul PNL Mona Muscă a spus că emisiunea nu ar trebui interzisă, dar ar trebui fie parolată, fie difuzată după miezul nopții.

Ralu Filip a declarat că nu se pune problema interzicerii emisiunii, ci trebuie fixate condițiile în care ea poate fi difuzată. El a cerut o dezbatere largă pe această temă, precizînd că „sînt oameni care vor opinii de la CNA, Parlament, Președinție, Guvern”.

CNA a decis, marți, în unanimitate, amendarea SC Amerom Television SRL, pentru postul de televiziune Prima TV, cu suma de 200.000.000 lei. Decizia a fost luată după ce Prima TV a difuzat, luni, emisiunea „Big Brother”, cu semnul de avertizare AP, în conținutul căreia au fost prezentate scene de nuditate cu implicații sexuale, concurenții purtînd unele dialoguri, de asemenea, pe teme sexuale.

Membri ai CNA și ai Comisiei de Cultura din Camera Deputaților au acuzat, miercuri, ediția de luni a emisiunii Big Brother a postului Prima TV, difuzata în prime-time, de „prostituție” și „proxenetism”.

De asemenea, ei au anunțat organizarea unei dezbateri la care ar urma să fie invitați și reprezentanți ai Academiei Române și ai Bisericii Ortodoxe.

Președintele Comisiei, Mihai Mălaimare (PSD), a cerut, în nume personal, retragerea licenței postului, spunînd că aceasta trebuie să fie sancțiunea „pentru mizeria adusă în case, zilele trecute”.

Președintele CNA, Ralu Filip, a afirmat că emisiunea discutată, difuzată în prime-time, a fost o provocare la adresa CNA, pentru a aduce o reacție a consiliului, ceea ce ar fi sporit audiența.

Filip consideră că oferirea unor sume de bani concurenților pentru a se dezbrăca și a face sex reprezintă „o altă formă de prostituție”, deși legea interzice prostituția. Președintele CNA a spus, de asemenea, că un cotidian central a difuzat știrea despre amenda dată de CNA postului Tv ca un mesaj subliminal.

Ralu Filip a declarat că nu se pune problema interzicerii emisiunii, ci trebuie fixate condițiile în care ea poate fi difuzată. El a cerut o dezbatere largă pe această temă, precizînd că „sînt oameni care vor opinii de la CNA, Parlament, Președinție, Guvern”.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a afirmat că emisiunea este „o formă de proxenetism” și că o să-l informeze pe premierul Adrian Năstase în cursul zilei.

„Ce a făcut OTV e minor față de ce face Prima”, a declarat Voicu. Postul a transformat emisiunea sau a acceptat transformarea ei făcînd prostituție și proxenetism, a spus Voicu.

Deputatul PNL Mona Muscă a spus că emisiunea nu trebuie interzisă. Asemenea emisiuni trebuie fie parolate, fie difuzate după miezul nopții, fie trebuie găsită altă soluție, a declarat Muscă.

Președintele CNA a declarat că postul a primit deja două amenzi, una pentru Big Brother 1, cea de-a doua pentru transmisia recentă, iar cadrul legal prevede, ulterior, suspendarea emisiei, de la zece minute la trei ore. 

Filip susține că în istoria „Big Brother” în Europa a existat „un singur accident” de genul emisiunii recente de la Prima, atunci cînd, în Ungaria, a fost difuzată o scenă de sex oral la o oră de maximă audiență.

Constantin Duțu (PRM) a cerut „sancționarea drastică” a celor care au vîndut și a celor care au cumpărat formatul emisiunii.

Potrivit unui anunț făcut de Mălaimare, comisia de cultură și CNA vor organiza o dezbatere pe această temă, la care vor fi invitați și reprezentanți ai Academiei și BOR.

CNA, întrunit marți în ședință publică, a decis, în unanimitate, amendarea SC Amerom Television SRL, pentru postul de televiziune Prima TV, cu suma de 200.000.000 lei. Decizia a fost luată după ce Prima TV a difuzat, luni, emisiunea „Big Brother”, cu semnul de avertizare AP, în conținutul căreia au fost prezentate scene de nuditate cu implicații sexuale, concurenții purtînd unele dialoguri, de asemenea, pe teme sexuale, se arată într-un comunicat al Consiliului.

De asemenea, amenda privește și difuzarea, în cadrul emisiunii „Focus”, din data de 9 martie, ora 18.00, a unei știri despre un spectacol de striptease masculin, știre ilustrată cu secvențe din spectacol, fiind prezentate mișcări obscene, gesturi lascive cu mimarea în mod repetat a actului sexual.

Mediafax
Logo: BigBrother.ro