Jurnalistul britanic Martin Bashir, suspectat că ar fi falsificat niște documente cu ajutorul cărora a reușit să realizeze interviul eveniment pe care prințesa Diana i l-a acordat în 1995, nu va face subiectul unei anchete a poliției. Interviul realizat pentru emisiunea „Panorama” de pe BBC a avut o audiență de 23 de milioane de telespectatori.
După difuzarea acestui interviu, în 1996, prințul Charles și prințesa Diana au divorțat, la ordinul reginei Elizabeth a II-a. Pe 31 august 1997, prințesa Diana deceda în urma unui accident de mașină, produs la Paris, în timp ce aceasta era urmărită de paparazzi.
S-a susținut că jurnalistul a falsificat declarații bancare pentru a se asigura că interviul va avea loc. Potrivit unei declarații de presă, poliția a analizat sfaturile juridice oferite de avocați interni, un consiliu independent și Serviciul Procuraturii Coroanei și aa stabilit că nu este justificată deschiderea unei anchete. Au existat acuzații că documentele ar fi fost folosite pentru a arăta, în mod fals, că au fost făcute plăți către membrii staff-ului regal în schimbul diverselor informații despre prințesa Diana.
Fratele mai mic al prințesei a declarat că i-au fost arătate documentele false și el a fost cel care i-a pus în legătură pe sora sa și pe jurnalistul BBC, dar a precizat că nu ar fi făcut acest lucru dacă nu ar fi fost indus în eroare. Alan Waller, care lucra ca șef al serviciului de securitate pentru contele Charles Spencer, fratele Dianei, a susținut că a fost subiectul unor documente false și a depus plângere.
Totuși, poliția a concluzionat că „nicio acțiune viitoare nu va fi întreprinsă, decât în cazul în care vor apărea informații relevante”. Potrivit unui bilet scris de prințesa Diana, documentele false nu au avut niciun rol în decizia sa de a acorda acel interviu.
CITEȘTE ȘI: Meghan Markle: Familia regală a avut un „rol activ” în „perpetuarea minciunilor”
Prințul Harry și Meghan Markle nu își vor relua angajamentele oficiale ca membri ai familiei regale
Foto: Profimedia Images