Primul pas spre calificare

Apropo.ro / 18.02.2002, 09:27
Primul pas spre calificare
Rapid Bucuresti a învins la 7 goluri diferenta detinatoarea trofeului Challenge Cup, facînd un pas mare catre "sferturi" Cînd sortii i-au harazit Rapidului în "optimi" echipa franceza Cercle Nîmes, conducerea echipei giulestene s-a întrebat de unde atîta ghinion. "Erau atîtea echipe cu care

Rapid Bucuresti a învins la 7 goluri diferenta detinatoarea trofeului Challenge Cup, facînd un pas mare catre „sferturi”

Cînd sortii i-au harazit Rapidului în „optimi” echipa franceza Cercle Nîmes, conducerea echipei giulestene s-a întrebat de unde atîta ghinion. „Erau atîtea echipe cu care puteam nimeri si noi am picat chiar cu detinatoarea trofeului!”, a spus presedintele Mihai Zaharia. Bucurestencele nu au capitulat însa, antrenorul Vasile Margulescu considerînd ca elevele sale nu trebuie privite drept outsidere.

Acest lucru s-a vazut sîmbata, cînd Rapidul a demonstrat ca echipa calificata poate fi oricare dintre cele doua competitoare. Cu Cristina Dogaru într-o forma excelenta, ea avînd nu mai putin de 18 interventii salutare, giulestencele s-au distantat în prima repriza la 7 goluri diferenta, 13-6.

Jucatoarele franceze, care au condus cu 2-0, nu mai gaseau la un moment dat solutii pentru a înscrie si a opri atacurile româncelor, în ciuda unei prestatii bune a coechipierei lor, portarul român Elisabeta Rosu. În repriza a doua însa, gazdele s-au relaxat prematur si nu au mai reusit sa mareasca diferenta de pe tabela.

„Rapidul nu trebuie sa se bucure. Anul trecut noi am mai pierdut în deplasare si apoi, acasa, am învins si la 21 de goluri diferenta”, a declarat la final Lisi Rosu. Româncele sînt însa optimiste.

„Vom merge în Franta sa cîstigam, nu sa aparam marja de 7 goluri din tur”, a declarat Cristina Dogaru, cea mai buna jucatoare de pe teren în meciul de sîmbata. Partida retur se va disputa la Nîmes, pe 24 februarie.

Sursa: www.prosport.ro