Primul maraton de mountainbike din România

Apropo.ro / 24.05.2004, 10:01
Primul maraton de mountainbike din România
Peste 200 de amatori și practicanți de mountainbike din toata țara au luat startul, sîmbata, în primul maraton de profil din țara, organizat de un club sportiv din Miercurea-Ciuc. Competiția organizata de Clubul Sportiv Intersport din Miercurea-Ciuc se

Peste 200 de amatori și practicanți de mountainbike din toata țara au luat startul, sîmbata, în primul maraton de profil din țara, organizat de un club sportiv din Miercurea-Ciuc.

Competiția organizata de Clubul Sportiv Intersport din Miercurea-Ciuc se desfașoara prin padure, în munții Ciucului și Muntii Ghimeșului, pe un traseu accidentat avînd o lungime de maximum 100 de kilometri, dar în funcție de condiția fizica, participanții pot opta și pentru trasee mai scurte de 30 și 50 de kilometri.

Președintele clubului organizator, Eduard Novak, adeclarat ca este vorba de primul maraton de mountainbike din România și se dorește ca aceasta competiție sa devina o tradiție în viitor. Acesta a precizat ca la maraton participa 210 concurenți din mai multe județe ale țarii, o parte fiind cicliști profesioniști iar restul amatori de mountainbike.

Eduard Novak a mai spus ca vor fi acordate 12 premii, pe categorii de vîrsta, cel mai tînar concurent avînd 12 ani, iar cel mai vîrstinc 54 de ani. Potrivit sursei citate, pe timpul desfașurarii maratonului, concurenții vor primi alimente și le va fi asigurattransportul pîna la Miercurea-Ciuc în caz de abandon.

Valoarea totala a premiilor este de 140 de milioane de lei, iar cel care termina primul traseul de 100 de kilometri va primi bani și obiecte în valoare de 300 de euro.

Mediafax