Lucrările ar urma să dureze 24 de luni și să coste 10 milioane de euro (46,37 milioane lei), inclusiv TVA.
Imobilul este amplasat in Zona protejata 26a — Nucleul comercial traditional — zona Lipscani, unde este prevazut un grad maxim de protectie a valorilor arhitecturale — urbanistice, istorice si de mediu natural existent.
In prezent, portiunea din Vechiul Palat Voievodal degajata, restaurata si partial reconstruită pana in anul 1972 este alcatuita dintr-un corp cu pivnite acoperite in terasa circulabila, corp ce se desfasoara pe patru travei acoperite cu bolti cilindrice si arce dublouri care se sprijina pe masive de zidarie.
In partea de est a corpului se mai pastreaza trei travei ale fostului palat aflat în diferite stări de conservare. In zona de nord se pastreaza ruinele fostei „bai turcesti”, alcătuită dintr-un subsol acoperit cu bolta cilindrica si protejat de un acoperiș provizoriu. In plus, pe acestea s -au mai pastrat sub forma de ruină un set de ziduri care marcheaza conturul fostului palat voievodal. Ruinele sunt amplasate in general in spatii deschise, fie în curti interioare.
Proiectul are ca scop, în afara restaurarii și consolidării, si functionalizarea și punerea in valoare a vestigillor. Proiectul recomandă o serie de intervenții absolut necesare vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integritatii si stabilitatii structurii, altele indirecte, cu rol de a inlatura factorii care pun in pericol starea monumentului. Lucrarile care se vor întreprinde la acest obiectiv sunt structurate în trei obiecte: Muzeul Palatul Voievodal „Curtea Veche”, amenajari exterioare si branșamente.
Toate acestea au rolul de a asigura un spatiu muzeal de calitate si divers in care se vor regăsi: spatii expozitionale cu caracter temporar si permanent, spatii multifunctionale intrunirilor și manifestarilor culturale, spatii administrative (birouri), spatii tehnice necesare asigurării climatizării, spatii de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea, magazin.