Preparate la grătar de 1 Mai, de la juraţii Chefi la cuţite
– Care ar fi în opinia voastră cei mai buni mici? Dar cea mai bună locaţie de petrecere a zilei de 1 mai?
Florin Dumitrescu: Cei mai buni mici pe care îi mănânc sunt micii de la Cocoşatu’ şi cei din pieţele din Bucureşti prin care ajung. Iar ca locaţie pentru 1 mai, aleg întotdeauna Vama Veche.
Sorin Bontea: Când eram tânăr, mergeam mereu de 1 mai la munte. Asta ar fi locaţia ideală pentru mine, probabil că şi anul acesta vom ajunge la munte dacă nu ne vom face alte planuri. Cât despre mici, mie îmi plac cei suculenţi, nu vreau să fie prea uscaţi. Vă dau un pont: puneţi pâine la prăjit pe grătar, apoi puneţi carne de mici crudă peste felia de pâine, după care daţi din nou la grătar, cu carnea în jos. Lăsaţi să se facă carnea. E demenţială!
Cătălin Scărlatescu: Cea mai bună locaţie pentru 1 mai este, după mine, litoralul… ca pe vremuri, când mergeam la Mamaia şi Neptun. Cei mai buni mici sunt ai lui Doru de la Casa Doina.
– Dacă ar fi să renunţaţi la micii pentru grătar, cu ce i-aţi înlocui?
Florin Dumitrescu: Cu scăricică. Pentru că este la fel de bună cu bere cum sunt micii.
Sorin Bontea: Cu carne de vită.
Cătălin Scărlătescu: Cu un iepure. Sau aş face o specie de mici care să semene cu kepabul, să fie mai picanţi.
Preparate la grătar de 1 Mai, de la juraţii Chefi la cuţite
Povestea mititeilor! Află reţeta originală de mici de la Carul cu Bere
– Daţi-ne şi o reţetă de salată care să completeze cu succes, grătarul de 1 mai?
Florin Dumitrescu: Frunze de spanac şi busuioc, cu crutoane şi dressing de citrice. Simplu şi foarte gustos!
Sorin Bontea: Am o recomandare pentru cine nu mănâncă mici: salată verde mixtă, oţet balsamic, piept de pui la grătar, ulei de măsline, roşii cherry, smântână, sare şi piper.
Cătălin Scărlătescu: Recomand o salată foarte, foarte, foarte lihght doar cu salată verde, roşii şi castraveţi. Nimic mai mult, nici măcar ceapă.