Premii de excelenta pentru antrenori

Apropo.ro / 30.03.2002, 13:43
Premii de excelenta pentru antrenori
COR si FRG vor oferi antrenorilor de la Deva premii de excelenta, în jur de 2.500 de dolari lunar pentru Octavian Belu, respectiv 1.500 de dolari pentru Mariana Bitang. Luni, tehnicienii lotului national vor semna un contract cu COR pe de o parte si cu federatia pe de alta parte. "E o

COR si FRG vor oferi antrenorilor de la Deva premii de excelenta, în jur de 2.500 de dolari lunar pentru Octavian Belu, respectiv 1.500 de dolari pentru Mariana Bitang. Luni, tehnicienii lotului national vor semna un contract cu COR pe de o parte si cu federatia pe de alta parte.

„E o întelegere exceptionala, facuta exclusiv pentru cei doi antrenori”, a spus presedintele FRG, Nicolae Vieru. Se vehiculeaza ca, în urma acestui acord, Belu va primi lunar în jur de 2.500 de dolari, iar Bitang aproape 1.500 de dolari. „Noi n-am auzit sa fie vorba chiar de atît de multi bani. Oricum, sîntem multumiti. Pentru o tara în care se cîstiga putin, ne-au oferit niste sume decente”, a declarat ieri Mariana Bitang. „O parte a premiilor va fi data de COR, iar cealalta de federatie, din surse extrabugetare. Raportul contributiei între forul olimpic si noi e de doi la unu”, a explicat Nicolae Vieru.

El a spus ca, în cazul lui Belu, cresterea veniturilor lunare va fi cu atît mai semnificativa, cu cît se pregateste si dublarea salariilor din FRG. „Daca pîna acum lua o leafa de 5 milioane, acum va cîstiga zece. Bitang, care e angajata Liceului Sportiv din Deva, nu se va bucura de majorare. Va ramîne la cele aproape trei milioane de lei”, a precizat Vieru.

Vor protectie

Bitang si Belu au cerut ca documentul pe care îl vor semna luni sa le asigure si un sistem de protectie. „Ca sa nu mai fim expusi acuzatiilor ca dam vreo palma sau ca schingiuim copii”, a explicat Bitang. „Înca nu stim exact cum suna prevederile din contract care sa ne ofere masuri de siguranta. Am angajat niste juristi pentru asta. Ideea e ca nu mai vrem sa suportam fite de genul . Sînt fetele astea mici, care vin din urma, si cu care dorim sa avem o situatie foarte clara”, a declarat antrenoarea de la Deva.

Contractul îi va obliga pe cei doi tehnicieni sa ramîna la Deva cel putin pîna dupa JO din 2004. „Ca obiective, am stabilit, în ce priveste Mondialele din 2003, doua medalii si calificarea la Atena. Pentru Olimpiada, ne-am propus trei, patru medalii, dintre care una de aur”, a precizat Nicolae Vieru. „La baza calculelor a stat traditia, pe care trebuie s-o respectam. Am tinut cont si de angajamentul fata de MTS ca noi, întreaga federatie, sa aducem la competitiile de anul viitor cinci, sase medalii”, a explicat Vieru.

De la începutul saptamînii, Bitang si Belu se afla în Bucuresti, unde ramîn pîna luni, cînd îsi pun semnaturile pe contract. „Sper ca dupa aia, multumiti, sa ne apucam din nou de munca. Poate cu mai mult elan”, a declarat Vieru.

sursa: prosport.ro