Premierele săptămânii: Stephen Hawking şi Tim Burton

De: Nicoleta Nicolae / 20.02.2015, 13:07


Premierele săptămânii: Stephen Hawking şi Tim Burton
În această săptămână, de dinaintea premiilor Oscar, pe marile ecrane din România vor debuta cel mai recent film al lui Tim Burton, drama biografică despre Stephen Hawkins sau propunerea Ungariei pentru premiile Academiei de Film din acest an.

Câştigătorul Marelui Premiu al secţiunii Un Certain Regard la Cannes şi propunerea Ungariei la Premiile Oscar  2015, “Oraşul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó va fi lansat în România de Parada Film. Remarcat de critica internaţională drept “un thriller îndrăzneţ şi incisiv, sarcastic, dinamic şi ambiţios” (One Room with a View), “tulburător” (Variety), “o adevărată apocalipsă a câinilor” (The Guardian), “o parabolă feroce” (The New York Times), “Oraşul câinilor” este o alegorie impresionantă despre rasism şi inegalitate socială în care câinii fără stăpân se coalizează împotriva oamenilor.

La doi ani după ce Daniel Radcliffe a încercat să elucideze misterul, filmul „Femeia în Negru 2: Îngerul Morţii” readuce spiritul malefic în casa părăsită cu o forţă răzbunătoare de nestăpânit, concentrată de această dată asupra unui grup de copii.

Povestea filmului „Teoria întregului” începe în anii ’60, când fizicianul Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o boală gravă, degenerativă. Deoarece la acea vreme medicina nu ajunsese la progresele din zilele noastre, medicii i-au spus fizicianului Stephen că mai are de trăit doar doi, maxim trei ani. În ciuda tuturor piedicilor apărute şi situaţiilor limită, Stephen Hawkins a ajuns la vârsta de 72 de ani.

Pelicula „Big Eyes. Ferestrele Sufletului/ Big Eyes”, care i-a adus actriţei Amy Adams un Glob de Aur în 2015, la categoria cea mai bună actriţă în rol principal într-un film de comedie sau musical, este o dramă bazată pe povestea adevărată a pictoriţei Margaret Keane, despre succesul fenomenal al artistei în anii 1950 şi dificultăţile de ordin legal pe care artista le-a întâmpinat apoi din cauza soţului său, care a susţinut că el este autorul lucrărilor în anii 1960.

După mai multe documentare lăudate despre India, Statele Unite şi Mexic, Gianfranco Rosi alege să spună o poveste despre propria ţară, rătăcind cu o dubiţă şi filmând mai bine de doi ani pe şoseaua de centură a Romei, Grande Raccordo Anulare sau GRA, pentru a descoperi lumi invizibile şi viitoruri posibile în această zonă aflată în continuă schimbare. Rezultatul? Documentarul intutulat „Sfântul Gra”.