Premierele săptămânii 8 – 14 ianuarie în cinema: Dramă, comedie, horror
Tata în război cu… tata
Este povestea strădaniilor disperate ale lui Brad (Ferrell) să intre în graţiile celor doi copii vitregi ai săi. Brad e un tip mult prea binecrescut, aşa că şansele de a se apropia de aceştia scad dramatic odată cu apariţia bruscă a tatălui lor natural, rebelul Dusty (Wahlberg), posesor de motocicletă tare şi haine de piele de rocker.
Daneza
Suntem în anul 1910, iar pictoriţa Gerda Gottlieb aşteaptă un model. Acesta întârzie să apară, aşa că Gerda îl roagă pe soţul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu ştie că acest eveniment minor le va schimba vieţile: Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar două decenii mai târziu va deveni primul bărbat din lume care va suporta o operaţie de schimbare a sexului.
Joy
Încă din copilărie, Joy şi-a dorit să inventeze lucruri, dar nu a reuşit până acum să-şi îndeplinească acest vis. Mama ei, care se uită mereu la telenovele şi rareori iese din dormitor, îi tot spune să renunţe la vise în timp ce bunica o încurajează să-şi urmeze visurile şi să devină un cap al familiei puternic.
Pădurea blestemată
O americană, Sara (interpretată de Natalie Dormer din Game of Thrones şi The Hunger Games), pleacă la drum pentru a o căuta pe sora sa geamănă, Jess (Natalie Dormer în dublu rol), care dispăruse în mod misterios. Frustrat de comportamentul lui Jess, soţul Sarei, Rob (interpretat de Eoin Macken din The Night Shift) nu reuşeşte cu niciun preţ s-o facă pe soţia lui să renunţe la această călătorie lungă şi periculoasă.
Ups! Am pierdut Arca
Un potop se apropie. Din fericire pentru Dave şi fiul său, o pereche de Nestrians stângace, afla ca s-a construit o arca destul de încăpătoare pentru a salva o mulţime de animale. Dar, aşa cum se pare, Nestrianii nu sunt admişi, ei se deghizează şi se ascund la bord cu ajutorul involuntar al lui Hazel şi al fiicei sale, Leah, care cade de pe arcă, iar peripeţiile prin care trec îi face să se împrietenească.
Pentru regină şi ţară
Filmat în cea mai mare parte în România, lungmetrajul este inspirat complet din adolescenţa regizorului englez John Boorman (Excalibur, Deliverance, Hope and Glory, The Tailor of Panama). Queen And Country ecranizează amintirile lui John Boorman din anul 1952, anul încorporării sale în armata britanică, perioadă care se suprapune în mod nefericit cu Războiului din Coreea (1950-1953).