Premiera “Cartierul – destinaţie de vacanţă” – al Maiei Morgestern, un real succes la Chitila Film Fest

23 08. 2019, 13:47

Noutatea acestei ediţii a fost spectacolul muzical “Cartierul – destinaţie de vacanţă”, proiectul de suflet al îndrăgitei actriţe Maia Morgestern. Timp de mai bine de 2 ore, copiii au fost angrenaţi într-un program de jocuri şi cântece, împreună cu Maia Morgestern, cu actorii şi muzicienii Teatrului Evreiesc de Stat. Totodată, melodiile tradiţionale romanesti – unele din repertoriul Mariei Tanase, altele romanţe şi tangouri vechi, au adus bucurie şi nostalgie, deopotrivă, în sufletele părinţilor şi bunicilor prezenţi.

“Frumoase poze cu locuri superbe! Zâmbitori şi fericiţi, postă de zor imagini din vacanţele noastre de vis! Destinaţii exotice! Paradisul la îndemâna tuturor!!! Oare?! Nu, nu TOŢI suntem fericiţii beneficiari ai unor vacanţe de vis. Nu TOŢI putem să ne bucurăm de privilegiile unor concedii mirobolante. UNII şi nu puţini, nu au parte…nu apucă…nu. Nu pleacă nicăieri, nu beneficiază de…nu se înfruptă din… . Nu TOŢI copiii. Nu în fiecare vacanţă. Şi atunci m-am gândit să aduc un pic de bucurie, de veselie, de JOC şi JOACĂ – “Cartierul – destinaţie de vacanţă”. Un prilej să ne întâlnim şi să ne jucăm jocurile copilăriei mele. Cântece de pe vremea mea: “Am pierdut o batistuţă”, “Podul de piatră”, “Zăresc un prinţ călare”, “Joacă, joacă, joacă fetiţă”… frumos, nu?
Vă aşteptăm, cu mic cu mare….când, cum, unde??? La Chitila Film Fest.”, a postat pe pagina de Facebook Maia Morgestern.

Şi pentru că festivalul este, de fapt, o competiţie de scurtmetraje, premiile din acest an au fost acordate producţiilor: “Cutezătorii” (regia Tudor Botezatu) – premiul “pentru cel mai bun scurtmetraj documentar”; “Iedera” (regia Sarra Tsorakidis, producător Daniel Mitulescu (Papillon Film) – premiul “pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune”, iar premiul special al juriului a fost acordat scurtmetrajului “Înger pe Front – Regina Maria” (regia şi scenariul Salex Iatma).

Pe lângă filmele de scurtmetraj din competiţie, publicul s-a delectat cu 3 capodopere ale cinematografiei româneşti: “Scurt tratat de mântuire a sufletului”, “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” şi “Chuck Norris vs. Communism”.

Prin accesul gratuit la festival, “Chitila Film Fest” propune o alternativă la cinematograful clasic, scopul său fiind acela de a încuraja producţiile cinematografice nou apărute şi de a da credit noii generaţii de cineaşti români pe care îi promovează printr-un concept unic: un ecran gigant amplasat în aer liber, pe malul lacului, în Parcul Dendrologic Chitila.  De Chitila Film Fest sunt legate multe nume din lumea teatrului şi filmului românesc, dintre care reamintim: Dorian Boguţă, Mircea Diaconu, Eusebiu Ştefănescu, Geo Saizescu, Irina Margareta Nistor, Vasile Calofir şi alţi artişti care au jurizat sau au fost prezenţi în ediţiile anterioare ale festivalului.