Ingrediente pentru 8 porții
Pentru blat:
1 kg vișine, 200 g unt, 150 g zahar, 4 oua, 375 g faina, 3 lingurițe praf de copt, 20 g cacao, 1 lingura lapte.
Pentru crema:
2 plicuri praf de budinca (de vanilie), 750 ml lapte, 100 g zahar, 300 g frișca.
Preparare
Se scot samburii vișinelor. Se bate untul cu zaharul și se adauga ouale, unul cate unul. Se amesteca bine pana se topește zaharul. Se amesteca faina cu praful de copt și se înglobeaza treptat în prima compoziție.
O treime din aluatul obținut se amesteca cu cacao și lapte. Într-o tava pentru cuptor, unsa și tapetata, se așaza aluatul alb, apoi aluatul brun peste care se așaza vișinele. Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute. Separat, se prepara budincile, respectand indicațiile de pe pachet, se lasa la racit și, în final, se amesteca cu frișca. Crema se așaza peste blatul cu vișine și se pudreaza cu cacao.