Prajitura cu mac

18 10. 2006, 13:23
Ingrediente pentru 6 porții 150 g semințe de mac, 150 g zahar, 100 g unt, 40 g faina, 4 oua, 1 paharel de rom, 1 pahar de lapte, 1 praf de sare. Preparare Se clocotește laptele, se adauga semințele de mac și, dupa 2-3 clocote, se strecoara laptele. Semințele de

Ingrediente pentru 6 porții
150 g semințe de mac, 150 g zahar, 100 g unt, 40 g faina, 4 oua, 1 paharel de rom, 1 pahar de lapte, 1 praf de sare.

Preparare
Se clocotește laptele, se adauga semințele de mac și, dupa 2-3 clocote, se strecoara laptele. Semințele de mac se amesteca cu 75 g zahar. Separat, untul înmuiat (dar nu topit) se amesteca cu restul de zahar, se adauga macul îndulcit și se amesteca bine. Cand compoziția este omogena, se adauga, pe rand, ouale, batand permanent, apoi praful de sare, faina și romul. Compoziția ob­ți­nu­ta se coace într-o forma rotunda, unsa cu unt și tapetata cu faina, iar deasupra se acopera cu hartie unsa cu unt. Se scoate din forma dupa ce se racește. Se servește fara glazura sau cu frișca deasupra.

Acasa Magazin