Povestea Maicii Tereza, vindecătoarea lumii
Pentru a atinge aceste scări masive de operare este o realizare extraordinară. Ceea ce Maica Tereza a făcut în timpul vieții ei este nimic mai mult decât un miracol. Cum a reușit ea să facă acest lucru? Ce a determinat-o să facă asta? Să aflăm.
Cum a început totul?
Ei bine, conform unei biografii a acesteia, Maica Tereza a fost foarte fascinată de poveștile misionarilor și de munca lor în Bengal. Acest lucru se întâmplă la frageda vârstă de 12 ani. Mai târziu, ea a mers într-un pelerinaj când avea 18 ani și apoi a plecat de acasă pentru a se alătura Surorilor Loreto ca misionară. Știai că nu și-a mai văzut mama sau sora niciodată?
Ce dificultăți a avut Maica Tereza în primii ani?
După aderarea la Surorile Loreto, Maica Tereza a servit la profesoară la o școală de mănăstire aproape 20 de ani. Ai auzit de foametea din Bengal din 1943? Și violența hindusă/musulmană care a tulburat statul în 1946? Acestea două au zdrobit orașul cu sărăcie, boală și moarte. În Calcuta, Maica Tereza a început o școală și îi ajuta și pe cei săraci și muritori de foame. Ea personal de aventura în mahalale pentru a oferi ajutor oamenilor care sufereau. Ține minte, suferința și durerea nu se termină aici. Pentru a face lucrurile și mai rele, Maica Tereza nu avea nici un venit. Alimentele și proviziile erau rare și a trebuit să recurgă la cerșit. În ciuda tuturor acestor probleme, ignorând tentația de a revenia la viața de mănăstire confortabilă, maica Tereza era puternică și implicată.
Misionarele Carității – ce a pavat drumul?
De dragul unor trivialități, Misionarele Carității a început în 1950, cu o echipă de aproximativ 13 membri. Astăzi, ea are peste 4000 de maici ce conduc centre și orfelinate în care au grijă de săraci, bolnavi, nevoiași și mulți alții. Vorbind de creștere! Maica Tereza a făcut din Calcuta baza ei și și-a dedicat viața acestei misiuni. Pentru a-ți da o idee de cât de departe reușeau să ajungă, Misionarele Carității aveau grijă de săraci, oameni fără adăpost, orfani, orbi, bolnavi, ologi și persoane pe moarte. Ele aveau grijă și tratau și persoanele care sufereau de lepră și SIDA.
Ce i-a adus apreciere la nivel mondial?
Deși munca ei de caritate avea rădăcinile în Calcuta, Maica Tereza dorea să ofere asistență celor în suferință din întreaga lume. A salvat 37 de copii prinși într-un spital din Beirut. Acest lucru nu a fost o salvare obișnuită. A fost realizat în mijlocul asediulu Beirutului și Maica Tereza a reușit să negocieze o încetare a focului specială între israelieni și palestinieni pentru a face acest lucru. Acest tip de muncă îndrăzneață îți face pielea de găină! De la a ajuta oamenii înfometați din Etiopia, la victimele cutremurului din Armenia și victimele radiațiilor de la Cernobâl, ea le-a făcut pe toate. Îți vine să crezi că până în 1996 Maica Tereza a reușit să opereze 517 misiuni, în peste 100 de țări?
Cine a apreciat-o?
Maica Tereza a primit recunoaștere fenomenală pentru munca sa splendidă pe tot globul. Nu mai menționăm premiile pe care le-a primit pentru că ar însemna pagini întregi. Ai înțeles ideea, nu-i așa? Președinți, prim-miniștri și alte nume mari din întreaga lume i-au recunoscut munca și i-au oferit sprijinul deplin. Nu este o surpriză că Maica Tereza a primit premiul Nobel pentru pace în 1979.
Maica Tereza – mai presus și dincolo de
Moartea Maicii Tereza din 1997 nu i-a diminuat în nici un fel prezența. I-a fost acordat titlul de „Blessed” în 2003, după moartea ei. O femeie din India suferea de o tumoare în abdomen și a fost vindecată după ce a ținut aproape de loc un medalion care conținea imaginea Maicii Tereza. Acest lucru a fost văzut ca un miracol după moartea ei de către Vatican și procesul de beatificare a început. Dincolo de miracole, Maica Tereza a lăsat în urmă o moștenire extraordinară. Drumuri, biserici, muzee și diverse alte structuri din întreaga lume au fost denumite după ea.
Maica Tereza a spus odată: „Dacă nu avem pace, este pentru că am uitat că aparținem unul celuilalt”. Credem că Maica Tereza a pavat calea pentru o societate mai bună și o lume mai bună pentru noi toți.