Sunteti interesati sa expediati mandate postale online, în tara sau în strainatate? Sau poate sa transferati bani prin Western Union folosind tot mijloacele electronice? Pâna la sfârsitul anului, o parte din români vor avea acces la aceste servicii prin cele 600 de oficii pe care Posta Româna promite sa le informatizeze.
„Procesul de informatizare a oficiilor postale a început în 1999. La sfârsitul anului 2001, erau deja informatizate 67, dintre care 24 în Bucuresti. Finantarea proiectului va fi asigurata din fonduri proprii. Echipamentele, pentru care s-au alocat 108 miliarde de lei, sunt furnizate de IBM, Compaq si Packard Bell”, a declarat Gabriel Mateescu, directorul general al Postei Române.
Pentru acest an, conducerea companiei îsi propune sa dezvolte servicii financiare si de comert electronic si sa modernizeze cladirile Postei Române. Pentru acest proces urmeaza a fi alocate peste 200 de miliarde de lei dintr-un fond total de investitii de aproximativ 450 miliarde de lei.
„Referitor la comertul electronic, compania va crea un portal care va gazdui pagini de Internet pentru diferite companii, în special IMM-uri. Prin intermediul portalului, Posta Româna va prelua comenzile de pe Internet, va gestiona stocurile de produse si va asigura distribuirea lor conform cererilor. Proiectul va avantaja societatile care nu au depozite, retele de magazine sau suficiente fonduri pentru formarea unor stocuri de produse”, a explicat Mateescu.
Compania Nationala Posta Româna estimeaza, pentru acest an, un profit net de 357,3 de miliarde de lei si venituri totale de 5.054,3 de miliarde de lei, a declarat pentru agentia Mediafax, Gabriel Mateescu. „În 2001, Posta Româna a înregistrat venituri totale de 3.779,2 miliarde de lei, în crestere cu 15,2% fata de perioada anterioara, si un profit profit net de 341,9 miliarde de lei, comparativ cu 611,7 miliarde de lei în anul 2000. Scaderea profitului se datoreaza vechii conduceri a companiei, care a aplicat o strategie pe termen scurt pentru acest indicator financiar în detrimentul asigurarii desfasurarii activitatii societatii pe termen lung”, a adaugat Mateescu.
Directorul Postei Române a precizat ca frauda de la Banca Româna de Scont, prin care compania a pierdut un milion de dolari, nu a fost inclusa în rezultatele exercitiului financiar 2001, urmând sa fie înregistrate în bilantul contabil pentru acest an, dupa declararea de catre instanta a falimentului bancii.