Poliția îți poate sechestra mașina, dacă ai datorii
Cine nu-și mai poate plăti ratele de leasing, cine a fost executat silit are, de acum, probleme cu legea. Poliția Rutieră poate reține certificatul de înmatriculare și poate pune sub sechestru mașina personală.
Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe
Polițiștii au de acum dreptul să oprească toate autoturismele aflate în această situație.
Atât băncile, cât și firmele de leasing, au reușit să obțină introducerea în noul Cod Civil a unei proceduri care să îi ajute la recuperarea prejudiciilor.
Polițiștii de la Rutieră, conform noului Cod Civil, pot să urmărească și să oprească toate autoturismele pentru care magistrații au dispus o hotărâre judecătorească definitivă de executare silită.
Cum legea a intrat în vigoare de azi, tot de azi poți fi oprit în trafic, dacă te afli în această situație.
„Există o bază de date cu mașinile executate silit și pentru care există o decizie judecătorească definitivă în acest sens. În momentul în care dăm de una în trafic, o oprim și reținem cartea mașinii și certificatul de înmatriculare. Șoferul primește o dovadă de circulație pentru 15 zile și poate pleca. Noi nu îi luăm mașina din stradă. Totodată, completăm un proces verbal de sechestru și anunțăm executorul judecătoresc. Asta este tot. Dacă în 15 zile nu se rezolvă problema, iar șoferul este prins că circulă cu ea, îi reținem plăcuțele. Atunci, nu mai are voie să plece la volanul ei„, a spus șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță.