Poftiti la masa, serviti insecte! (Poze)
Experti de la Organizatia de Agricultura si Alimentatie a
Natiunilor Unite impart aceeasi parere cu oamenii de stiinta care
sustin ca
insectele sunt cu mult mai sanatoase decat carnea de animal.
Insectele reprezinta o sursa alternativa de hrana in multe locuri
ale Planetei.
Greierele contine multe
proteine
De exemplu, un greiere contine mai multe proteine decat o portie
de carne de vita. Cresterea lor nu necesita mari eforturi si nici
un spatiu extraordinar.
Expertii spun ca exista aproximativ 1.400 de specii de
insecte comestibile. Acestea sunt consumate in Africa,
Asia si 23 de tari din nordul si sudul Americii.
In timp ce unii considera
insectele o adevarata delicatesa si fac parte din dieta, altii
se declara ingroziti de un asemenea fel de mancare.
Aperitive
In China, greierii sunt vanduti precum
frigaruile la noi, pe bat.
Chinezii si glumesc pe aceasta tema: „Noi
mancam tot ce zboara, exceptand avioanele, si tot ce are patru
picioare, exceptand masa si scaunele”. Aici poti gasi restaurante
unde se servesc doar preparate ce contin insecte.
In Mexic, greierii sunt preferati cu tortilla,
in genul shaormei. Aproape la orice colt de strada ii poti intalni
pe
vanzatorii de insecte, ce le prepara in diferite moduri
delicioase.
Shaorma cu insecte si larve
In New York exista un restaurant unde, anual,
se organizeaza o receptie unde pot fi degustate tot felul de
insecte, sub diferite forme. Nu doar o data curiosii si
necunoscatorii s-au declarat convinsi de bunatatea si proprietatile
acestor feluri de preparate.
O gustarica pe bat
Italienii adora branza cu larve de insecte.
Aceasta se numeste Casu Marzu si este o branza de
oaie infestata cu larve de Piophila.
casu marzu
Greieri, larve, scorpioni, lacuste, cosasi, furnici, omizi,
carabusi, paianjeni si multe, multe alte insecte te asteapta gatite
sa le incerci.
Insectele stau si la baza a diferite tipuri de faina, dulciuri
sau produse de patiserie.