Planeta Terra, in imagini spectaculoase

19 12. 2008, 10:09

In ciuda faptului ca Omul este cel care distruge totul in cale, Terra ne ofera in continuare locuri uimitoare care ne lasa fara vorbe.

Ne-am putea opri o clipa doar pentru a reflecta asupra actiunilor noastre distrugatoare? Nu cred ca intereseaza pe cineva asta, avand in vedere dorinta de putere, dominatie si indiferenta.

Hai sa ne oprim aici cu toate comentariile, caci suntem prea mici sa putem rezolva ceva, si mai bine privim imaginile urmatoare, atat cat mai exista in realitate.

 

Spargatorul de gheata Louis Laurent in Resolute Bay, Canada

Muncitor odihnindu-se pe balotii de bumbac, Thonakaha, Ivory Coast. Culturile de bumbac ocupa aproximativ 335.000 de kilometri patrati in intreaga lume.

Dune de nisip in mijlocul vegetatiei in Insula Fraser, Queensland, Australia. Numele insulei provine de la Eliza Fraser, naufragiata pe aceasta insula in 1836. Insula Fraser este cea mai mare insula de nisip. Insula este o mare resursa de apa, incluzand aproape 200 de lacuri cu apa de baut, si o fauna variata. Anual 200.000 de vizitatori vin pe insula, respectand regulile de mediu.

Basilica Notre Dame de la Paix din Yamoussoukro, Ivory Coast. In 1983, Yamoussoukro a fost inlocuit cu Abidjan, ca si capitala a Ivory Coast. Presedintele, Felix Houphouet Boigny, care a decedat in 1993, a modernizat orasul construind hoteluri de lux, aeroport inetrnational, terenuri de golf, Universitati de prestigiu. In Yamoussoukro se afla cea mai mare basilica din lume, Notre Dame de la Pays, pe care Papa Ioan Paul al II-lea a sfintit-o. Basilica a fost donata Vaticanului.

Turma de oi in Tierra del Fuego, Argentina. Cresterea oilor este o indeletnicire veche a localnicilor, care au pasuni foarte intinse pentru aceste animale (ferme de 3,5 acri).

"Tree of life" sau Pomul vietii se gaseste in Parcul National Tsavo din Kenya. Pomul este un accacia, de altfel si simbolul vietii. In savana, animalele salbatice ii cauta umbra, pentru a se adaposti de temperaturile foarte inalte. Tsavo a fost denumit Parc National in 1948.

Elefanti in Delta Okavango, Botswana. Delta Okavango este cea mai mare Delta inland. Delta este populata de cinci grupuri etnice de persoane, pe care o impart apoi cu numeroase specii de animale.

Cimitir de tancuri irakiene. Cimitirul de tancuri se afla in apropierea desertului Al Jahrah, Huwait.

Oras in Rheris Valley, in regiunea Er Rachidia, Maroc. Sate fortificate sunt desea vazute de-a lungul vaii raului Rheris la fel cum sunt alte sate de-a lungul raurilor din sudul Maroc-ului. Inspirate de stilul arhitectural Berber, ele sunt gandite astfel incat sa fie protejate de invadatori. Astazi, nemaifiind riscul atacatorilor, inghesuiala intre geamuri, curtile mici, spatiul foarte mic intre case si acoperisurile comune, strazile inguste, ajuta la protejarea consatenilor de caldura si praf. Acoperisurile comune, si plate, ajuta la uscarea granelor.

Nisipurile petroliere Athabasca, Alberta, Canada. Aceste depozite de petrol reprezinta cel mai mare rezervor de petrol greu din lume. IN 2006 se produceau peste 1 milion de barilli de petrol greu pe zi.

Drumuri circulabile printre dunele de nisip in Nile Valley, Egypt.

Cultura de ceai in provincia Corrientes, Argentina. Solul rosu fertil si randurile regulate ale culturii creeaza conditii ideale pentru cultivarea ceaiului.

Printre ghetarii imensi din Adelie Land, Antartica, se zareste un pinguin singur pe o bloc mare de gheata. Antartica este al saselea continent si ofera privelisti unice din punct de vedere al fenomenelor climaterice si atmosferice. Aici exista blocuri de gheata care au "prins" aer atunci cand s-au format, si contin dovezi a schimbarii climei pe Terra.

Cimitir american in nordul orasului Verdun, Meuse, Franta. Cimitirul are o suprafata de 40 de hectare. Cimitirul american a fost dedicat Comisiei americane a monumentelor de lupta, in 1935.

Insula in Arhipelagul Sulu. Mai mult de 6.000 din cele 7.100 de insule din Philippine sunt nelocuite, ca de exemplu Insula Sulu.