Placintele de cartofi cu icre

18 02. 2002, 16:42
Ingrediente pentru 6 portii: 100 g icre (caviar, manciuria sau stiuca), doua oua, 800 g cartofi, o ceapa, o legatura patrunjel, 6 linguri de smantana groasa, 2-3 linguri ulei, sare, piper Preparare Se curata cartofii de coaja, se trec prin razatoarea mare, se usuca bine intr-un prosop


Ingrediente pentru 6 portii: 100 g icre (caviar, manciuria sau stiuca), doua oua, 800 g cartofi, o ceapa, o legatura patrunjel, 6 linguri de smantana groasa, 2-3 linguri ulei, sare, piper

Preparare

Se curata cartofii de coaja, se trec prin razatoarea mare, se usuca bine intr-un prosop si se sareaza, dupa gust. Se amesteca intr-un castron cartofii rasi cu ceapa tocata marunt, patrunjelul taiat fin si ouale batute.

Intr-o tigaie cu ulei incins, se pune cu lingura compozitia de cartofi preparata, se aplatizeaza cu furculita pentru a capata aspectul unor placintele si se prajesc, rumenindu-le pe ambele parti.

Cand sunt gata, se asaza pe un platou, se adauga cate o lingura de smantana deasupra si se garniseste cu boabe de icre. Se decoreaza cu frunze de patrunjel verde. Se servesc calde.

Bautura potrivita: Muscat Ottonel