Ingrediente pentru 6 portii: 100 g icre (caviar, manciuria sau stiuca), doua oua, 800 g cartofi, o ceapa, o legatura patrunjel, 6 linguri de smantana groasa, 2-3 linguri ulei, sare, piper
Preparare
Se curata cartofii de coaja, se trec prin razatoarea mare, se usuca bine intr-un prosop si se sareaza, dupa gust. Se amesteca intr-un castron cartofii rasi cu ceapa tocata marunt, patrunjelul taiat fin si ouale batute.
Intr-o tigaie cu ulei incins, se pune cu lingura compozitia de cartofi preparata, se aplatizeaza cu furculita pentru a capata aspectul unor placintele si se prajesc, rumenindu-le pe ambele parti.
Cand sunt gata, se asaza pe un platou, se adauga cate o lingura de smantana deasupra si se garniseste cu boabe de icre. Se decoreaza cu frunze de patrunjel verde. Se servesc calde.
Bautura potrivita: Muscat Ottonel