Ingrediente: Foi de placinte, o jumatate pachet granule de soia, o ceașca și jumatate de apa pentru înmuiat soia, o lingurița de vegeta, o ceapa mare, un fir de praz, 250 g ciuperci, doua linguri ulei, 200 g margarina, doua linguri pesmet.
Preparare:
Se fierbe timp de 5 minute soia în apa cu Vegeta, apoi se pune la scurs într-o strecuratoare. Între timp, se calesc, în ulei încins, ceapa și prazul tocate marunt, la care se adauga soia bine scursa. Se lasa la foc mic sa scada bine.
Se unge o tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina și se aștern foile de placinta, unse fiecare în parte cu margarina topita.
La jumatatea cantitații de foi de placinta, se adauga umplutura de soia preparata, apoi se acopera cu restul de foi unse fiecare cu margarina.
Se unge și deasupra cu margarina, se taie placinta, crestand-o cu un cuțit bine ascuțit, apoi se introduce tava la cuptor sa se rumeneasca.