Placinta cu carne și ciuperci

Apropo.ro / 09.11.2004, 11:30
Placinta cu carne și ciuperci
Ingrediente 500 g foi de placinta, 300 g ciuperci proaspete (sau conservate), 900 g carne tocata de pasare, 2 linguri unt, 1 kg cartofi, 3 cepe, patrunjel verde, tarhon verde, 1 galbenuș de ou, 3 linguri lapte, 50 g faina, sare, piper. Preparare Se spala bine cartofii


Ingrediente
500 g foi de placinta, 300 g ciuperci proaspete (sau conservate), 900 g carne tocata de pasare, 2 linguri unt, 1 kg cartofi, 3 cepe, patrunjel verde, tarhon verde, 1 galbenuș de ou, 3 linguri lapte, 50 g faina, sare, piper.

Preparare
Se spala bine cartofii necurațați de coaja, se fierb în apa cu sare, se scurg și, dupa ce se racesc, se curața de coaja și se taie felii subțiri. Ceapa se taie marunt, se calește în unt, se adauga ciupercile, carnea tocata și se continua calirea pana cand carnea își schimba culoarea. Se da deoparte, se adauga sare și piper, dupa gust, patrunjelul și tarhonul, tocate fin, și se amesteca ușor.

Se unge o tava cu unt (sau se îmbraca în folie de aluminiu), se tapeteaza cu foi de placinta, apoi se pune un strat de felii de cartofii peste care se toarna umplutura de carne cu ciuperci. Se adauga din nou un strat de felii de cartofi și se acopera cu foi de placinta avand grija sa se lipeasca bine marginile. Se unge placinta pe deasupra cu galbenușul de ou amestecat cu faina și batut cu lapte. Se înțeapa din loc în loc cu o furculița și se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, pana se rumenește frumos.

E bine sa stii
Placinta se poate servi cu felii de roșii sau ketchup picant.