Piure de cartofi cu hrean și ficaței de pui

22 03. 2005, 12:30
Ingrediente pentru 4 porții 1kg cartofi, 200 g smantana, 1 radacina hrean, 500 g ficaței de pui, ulei, ardei gras, 1 lingura suc de roșii, 1 ceapa, 3-4 caței de usturoi, sare, piper. Preparare Se curața cartofii, se taie cuburi și se fierb în apa cu sare.


Ingrediente pentru 4 porții
1kg cartofi, 200 g smantana, 1 radacina hrean, 500 g ficaței de pui, ulei, ardei gras, 1 lingura suc de roșii, 1 ceapa, 3-4 caței de usturoi, sare, piper.

Preparare
Se curața cartofii, se taie cuburi și se fierb în apa cu sare. Ceapa se taie julienne, ardeiul gras se taie în fașii fine, iar usturoiul se taie feliuțe, apoi se pun la calit cu puțin ulei. Separat, se prajesc ficațeii, se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul calit și sucul de roșii. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Cartofii fierți se zdrobesc cu mixerul, se adauga smantana și hreanul ras proaspat, sare și piper. Se servesc alaturi de ficaței.