Petru Buiuca, câştigătorul “MasterChef”, stă departe de cratiţă
„În această perioadă predau ştafeta tradiţionalismului şi o las pe mama să îşi facă magia. Nu ai cum să faci mâncare mai bună de Crăciun ca cea a mamei tale. Sunt sigur că nici măcar Jamie Oliver sau Gordon Ramsay nu ar avea curajul să mă contrazică. Oricât de buni suntem la gătit, mamele noastre ne vor depăşi, măcar de Sărbători”, e de părere Petru Buiuca. „Eu şi mama mea am încercat să ne modernizăm Crăciunul. Am eşuat total, cel puţin în crearea unui «reţetar» nou pentru această sărbătoare. Am încercat deserturi neobişnuite, şarlote sau spume. Am încercat să schimbăm cărnurile şi chiar să eliminăm faimosul porc din meniu. Dar reţetele noastre româneşti, tradiţionale au ramas… Poţi să reduci cantitatea de grăsime, desigur. Poţi să alegi câte sarmale sau fripturi mănânci, dar nu pot renunţa la friptura clasică, sarmaua în foaie de varză murată în casă sau răcitura”. Petru va petrece Sărbătorile alături de familia sa, în Constanţa, aşa cum îşi doreşte să o facă întotdeauna.