Pește în crusta de nuci cu sos de oțet balsamic

22 03. 2005, 12:37
Ingrediente pentru 4 porții 6 fileuri de pește, 200 g miez de nuca, 100 g pesmet, 2-3 linguri faina, 2 oua, ulei, 1 cutie roșii prunișoare, 1 ceașca oțet balsamic, 1 lingurița zahar brun, 1 cutie spanac, 1 ceapa, patrunjel, sare, piper. Preparare


Ingrediente pentru 4 porții
6 fileuri de pește, 200 g miez de nuca, 100 g pesmet, 2-3 linguri faina, 2 oua, ulei, 1 cutie roșii prunișoare, 1 ceașca oțet balsamic, 1 lingurița zahar brun, 1 cutie spanac, 1 ceapa, patrunjel, sare, piper.

Preparare
Fileurile de pește se condimenteaza, dupa gust. Ouale se bat. Nuca se macina și se amesteca cu pesmetul și patrunjelul tocat foarte fin. Fileurile de pește se trec prin faina, ou și amestec de nuca, pesmet, patrunjel și se prajesc în ulei încins.

Se prepara sosul combinand oțetul balsamic cu roșiile și zaharul brun, într-o cratița, la foc mediu. Dupa ce scade, se strecoara. Separat, se calește ceapa taiata marunt, se adauga spanacul scurs de apa și tocat, sare și piper, dupa gust. În mijlocul farfuriei se pune spanac, peste spanac, feliile de pește și de jur-împrejur sos de oțet balsamic. Se garnisește cu patrunjel tocat.