Pește cu ciuperci

Apropo.ro / 16.05.2005, 14:04
Pește cu ciuperci
Ingrediente pentru 4 porții 1 kg pește, 500 g ciuperci, 100 g unt, 50 g faina, supa de oase (sau concentrat de supa), 50 ml vin alb, 1-2 foi de dafin, 200 ml lapte, suc de lamaie, patrunjel, boia dulce, sare, piper. Preparare Peștele se curața, se spala, se


Ingrediente pentru 4 porții
1 kg pește, 500 g ciuperci, 100 g unt, 50 g faina, supa de oase (sau concentrat de supa), 50 ml vin alb, 1-2 foi de dafin, 200 ml lapte, suc de lamaie, patrunjel, boia dulce, sare, piper.

Preparare
Peștele se curața, se spala, se porționeaza, se șterge cu un prosop curat. Bucațile de pește se ung cu lapte, se dau prin faina amestecata cu boia dulce și se prajesc în ulei încins, dupa care se așaza într-o tava emailata. Ciupercile se taie marunt și se calesc în unt, se adauga 3-4 linguri de supa de oase și se continua prajirea pana cand ciupercile devin aurii.

Din unt, faina, supa de oase și vin alb se face un sos care se toarna peste ciuperci. Se potrivește de sare, se adauga suc de lamaie, se toarna sosul peste pește, se adauga foile de dafin și se rumenește la cuptor 15 minute. Se servește cu patrunjel verde presarat deasupra și cateva boabe de piper.