Peste 1.500 declaratii depuse online

Apropo.ro / 21.07.2004, 15:09
Peste 1.500 declaratii depuse online
Peste 290 de companii mari din București au depus prin Sistemul Electronic Național, pîna în prezent, 1.579 de declarații online catre Ministerul Finanțelor Publice – ANAF – DGAMC, CNPAS, CNAS, ANOFM. De asemenea, prin sistemul electronic au fost depuse și 12

Peste 290 de companii mari din București au depus prin Sistemul Electronic Național, pîna în prezent, 1.579 de declarații online catre Ministerul Finanțelor Publice – ANAF – DGAMC, CNPAS, CNAS, ANOFM.

De asemenea, prin sistemul electronic au fost depuse și 12 situații financiare anuale. Prin Sistemul Electronic Național, la adresa https://formularunic.e-guvernare.ro, sînt disponibile 7 servicii electronice pentru persoanele juridice mari contribuabili Sistemul Elecronic Național este punctul de acces la serviciile și informațiile publice ale instituțiilor administrației publice, care funcționeaza pe baza Legii 161/2003.

În prezent pe www.e-guvernare.ro exista peste 160 de formulare, fiind implicate un numar de 465 de instituții publice și 7 servicii on line pentru companii.

Dupa depunerea electronica a documentelor (declarații și bilanțuri), fiecare declarant primește cîte o recipisa electronica atît de la Sistemul Electronic Național, atestînd faptul ca documentul a fost livrat de SEN catre instituția care îl gestioneaza, cît și de la instituția respectiva cu privire la primirea, acceptarea sau respingerea acestora de catre sistemul intern al fiecarei agenții.

Pentru accesarea acestor servicii, agenții economici s-au înregistrat în Sistemul Electronic Național și au solicitat Inspectoratul General pentru Comunicații și Tehnologia Informației – IGCTI – eliberarea unui certificat digital.

Serviciile sînt disponibile, într-o prima etapa, pentru toți marii contribuabili din capitala și judetul Ilfov. Sistemul se va extinde gradual atît pentru marii contribuabili din alte județe, cît și pentru IMM-uri.

Disponibilitatea serviciilor publice 24 ore din 24, 7 zile pe saptamâna, asigurarea transparenței actului administrativ și eliminarea posibilitații de acordare „privilegiata” sau pe baza unor criterii arbitrare a unor servicii publice catre cetațeni și mediul de afaceri, reducerea birocrației și corupției, eliminarea interacțiunii „directe” dintre cetațean și funcționarul public se numara printre beneficiile obținute în urma implementarii SEN.

Mediafax Business/ IT