Pe Jordan il lasa picioarele

Apropo.ro / 28.02.2002, 09:32
Pe Jordan il lasa picioarele
Michael Jordan va suporta astazi prima operatie la genunchi din viata lui, care l-ar putea tine pe tusa cinci meciuri, dar si pîna la finele sezonului Nu se stie exact ce va descoperi chirurgul care va pune azi laserul pe genunchiul drept al lui Jordan. Poate fi o problema minora, rezolvabila

Michael Jordan va suporta astazi prima operatie la genunchi din viata lui, care l-ar putea tine pe tusa cinci meciuri, dar si pîna la finele sezonului

Nu se stie exact ce va descoperi chirurgul care va pune azi laserul pe genunchiul drept al lui Jordan. Poate fi o problema minora, rezolvabila usor si care nu-l va tine pe baschetbalist prea mult departe de teren. Sau poate fi mai rau. Oricum, „Air” va lipsi cinci meciuri deoarece a fost pus pe lista accidentatilor. Pauza se poate lungi însa, incluzînd toate cele 27 de partide ramase din sezonul regulat.

„Michael e la pamînt”, spune antrenorul Doug Collins. „El e un luptator, iar acum va auzi doar chestii de genul: . Vor începe zvonurile, asa se întîmpla mereu. Dar Michael a vrut sa joace în fiecare meci”. A lipsit doar în doua dispute ale celor de la Wizards, din 55 consumate pîna acum. E liderul echipei sale la puncte si pase decisive. Datorita lui, Washington sînt aproape sa-si obtina biletele pentru playoff, isprava pe care din 1987 încoace n-au mai reusit-o decît o data.

Din genunchiul lui Jordan a fost extras fluid de trei ori pe durata sezonului actual, cel mai recent înaintea meciului de duminica trecuta, pierdut la 12 puncte în deplasare cu Miami Heat. „Air” a cerut sa fie înlocuit cu 6 minute si jumatate înainte de încheierea acelei dispute, apoi s-a speriat de-a dreptul cînd, în avionul care ducea echipa înapoi la Washington, a simtit cum genunchiul îi întepeneste. Atunci a realizat ca trebuie neaparat sa faca ceva. A vorbit cu medicul echipei, Stephen Haas, si a decis ca trebuie sa se opereze.

„E bine ca s-a hotarît acum pentru interventia chirurgicala”, crede antrenorul Collins. „Asta îi va da sperante ca va juca fara probleme si la anul”. Caci, ce ar fi Wizards fara Jordan? O echipa oarecare. Sansele de calificare în playoff s-ar topi. Spectatorii ar uita sa vina la MCI Center pentru fiecare meci, asa cum au facut-o pîna acum, cînd au umplut sala pîna la ultimul loc.

De asemenea, ar disparea atractia televiziunilor. Washington a fost în acest sezon echipa cu cele mai multe aparitii pe micul ecran. Un purtator de cuvînt al NBC, post care, alaturi de TNT si TBS, trasminte meciurile din NBA, a anuntat deja ca va astepta prognoza asupra perioadei de absenta a lui Jordan înainte de a se hotarî cînd si daca Wizards vor mai fi televizati. Ca din primul minut al revenirii sale, totul depinde de Jordan.

Sursa: www.prosport.ro