A inceput un nou sezon de Masterchef. Ce i-ai sfatuit pe cei care vor intra in bucataria Masterchef?
Sa puna in aplicare fara rezerve toate cunostintele lor de pana in momentul intrarii in bucataria Masterchef ; sa incerce sa nu se lase prada emotiei si stresului competitional, desi cred ca asta le va fi cel mai greu, sa fie inventivi, creativi si sa aiba incredere in cunostintele lor .
Ai dobandit multa notorietate dupa concurs. Cum au reactionat clujenii?
Mda …..aceasta participare mi-a adus multe beneficii, trebuie sa recunosc, printre care si notorietatea. Clujenii (majoritatea), si nu numai, se bucura cand ma vad, imi cer sfaturi culinare inclusiv pe strada, nu numai pe Facebook. Multi ma opresc pentru o poza sau multi imi cer detalii referitoare la emisiune. Ma simt bine in prezenta oamenilor pe care uneori pot sa ii ajut doar cu o vorba, dar care pleaca multumiti si zambitori si, probabil, lamuriti :).
Ne poti dezvalui acum un truc pe care l-ai folosit pentru a-i convinge pe chefi?
Nu am folosit nici un truc si nici nu am incercat. Mi-am dorit foarte mult sa arat ceea ce pot, sa ma autodepasesc in permanenta si sa nu pic prada stresului competitional, sa duc in fata chefi-lor produse care sa le incante gusturile, gatite corect si aranjate in asa fel in farfurie incat sa te faca sa iti doresti sa gusti cat mai repede din ea.
Care este secretul tau in bucatarie?
Daca ar fi un secret nu l-as putea dezvalui. Nu. Nu este un secret. Studiez foarte mult, citesc, experimentez, caut ; este intr-adevar o pasiune si, cand ai o pasiune, pui mult suflet in tot ceea ce tine de ea daca poate fi considerat un secret… Da, pot spune ca asta ar fi: pun suflet in tot ceea ce fac, mai ales in bucatarie!
Te gandesti sa iti mai incerci o data sansa la Masterchef?
Consider ca o experienta de acest gen se traieste o singura data in viata. Desi, de fiecare data cand ma uit la actuala emisiune traiesc aceleasi tensiuni si emotii si parca ma vad inapoi la bancuri. Repet e o experienta extraordinara.!!!
Care este mancarea ta favorita?
Sunt un gourmand, imi place sa mananc orice gatit corect, cu aspect placut, si asta ma face sa accept sa experimentez cam tot ceea ce inseamna food . Dar, daca stau sa ma gandesc mai bine si ar exista o balanta, cred ca ar inclina -asa putin- spre mancarurile preparate din vanat.
Si care este cea mai ciudata solicitare in materie de gatit pe care ai primit-o?
Ar fi multe ! Unele care se pot spune, altele nu, dar una dintre ele a fost sa gatesc la cineva acasa. La prima strigare nu pare nimic ciudat, doar ca aceea persoana locuieste in Tailanda si… nu, nu s-a concretizat !