Patru sportivi vor reprezenta România in concursul de judo

Apropo.ro / 17.05.2004, 09:21
Patru sportivi vor reprezenta România in concursul de judo
Patru sportivi vor reprezenta România în competiția de judo din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, s-a stabilit, duminica, dupa disputarea Campionatului European de la București, ultimul criteriu de calificare la JO. Alina Dumitru a obținut calificarea la JO, dupa ce a

Patru sportivi vor reprezenta România în competiția de judo din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, s-a stabilit, duminica, dupa disputarea Campionatului European de la București, ultimul criteriu de calificare la JO.

Alina Dumitru a obținut calificarea la JO, dupa ce a devenit, vineri, campioana europeana la categoria 48 kg. Dumitru s-ar fi calificat chiar și daca nu cîștiga titlul, deoarece se afla pe primul loc în clasamentul european al categoriei. Ioana Dinea Aluaș a obținut dreptul de a participa la JO, dupa cea devenit campioana europeana la categoria 52 kg.

Claudiu Baștea (73 kg) și Gabriel Munteanu (+100 kg) s-au calificat la JO în urma locului ocupat în clasamentul european, stabilit în funcție de numarul de puncte acumulate în competițiile la care au participat. Baștea ocupa, înainte de CE, la categoria sa de greutate, locul șapte în acest clasament, din care primii noua sportivi se califica la JO, în timp ce Gabriel Munteanu ocupa locul 8 înainte de CE, la categoria +100 kg. Dupa CE de la București, cei doi și-au pastrat pozițiile în primii noua și vor merge la J.O.

Nici un sportiv român nu s-a calificat, duminica, în faza finala a Campionatului European de judo de la București, la categoriile 90 kg, 100 kg, +100 kg, masculin, respectiv 78 kg si +78 kg, feminin.

La categoria 90 kg, Daniel Brata a fost învins în primul meci de italianul Francesco Lepre, care s-a calificat în semifinale. Brata a fost eliminat din primul meci din repeșaj de portughezul Renato Morais.

Sportivul Gheorghe Pop, care a evoluat la categoria 100 kg, a cîștigat primul meci în fața grecului Vasileios Iliadis, dar a fost învins în cel de-al doilea de catre olandezul Elco Van der Geest. Deoarece sportivul din Olanda nu s-a calificat în semifinale, Pop nu a mai intrat în recalificari, parasind competiția.

La categoria +100 kg, Gabriel Munteanu a fost învins de sportivul olandez Dennis Van der Greest, vicecampion mondial in 2003, și a parasit competiția.

Sportiva Alexandra Matasaru a pierdut, în limitele categoriei 78 kg, primul meci disputat cu reprezentanta Serbiei Muntenegru, Gordana Radulovic, iar Raluca Pascuța a parasit, de asemenea competiția înca din prima faza, fiind învinsa în primul meci de olandeza Francoise Harteveld.

Mediafax