Pască de Paşte, reţeta specială a lui Horia Vârlan

27 04. 2016, 06:00

Ingrediente:

Aluat pentru Pască: 300 g de aluat de cozonac – fiecare îl face cum ştie ( greu de frământat ), 2 linguri de unt pentru uns.

Umplutura pentru Pască:

  • 300 g brânză de vaci
  • ½ pahar zahăr (sau după gust)
  • O lingură de făină
  • Un praf de sare
  • O lingură mare cu stafide
  • 2 ouă + unul pentru uns pască
  • O lingură de unt
  • ½ pahar smântână dulce
  • Mirodenii: scorţişoară, esenţa de vanilie, esenţă de rom, coajă de lămâie sau de portocală.

 Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele.
Se unge o tavă potrivită, (de formă rotundă sau cu margini striate) cu unt şi se întinde aluatul cât să tapeteze tava. Aveţi grijă ca marginile să dea pe afară, în aşa fel încât să poată acoperi umplutura ce o veţi turna în tavă. După ce aţi umplut tava şi aţi acoperit-o, formaţi cu resturile de aluat un şnur împletit şi aşezaţi-l de jur-împrejurul pascăi.