Partida de vînătoare

Apropo.ro / 21.01.2008, 00:00
Partida de vînătoare
Simon Hunt şi Duck sînt nedespărţiţi. Reporter TV şi cameraman, cei doi au fost în cele mai fierbinţi puncte de pe glob: Bosnia, Irak, Somalia... Au trecut pe lîngă moarte realizînd fantastice reportaje recompensate cu numeroase premii Emmy. Acum cinci ani însă, într-un sat din Bosnia, în timpul unei transmisiuni în direct, Simon clachează şi dispare din branşă. Din nou la Sarajevo, de data asta împreună cu reporterul Benjamin, Duck vrea să ia pulsul sfîrşitului războiu­lui. Ca o fantomă a trecutului, apare şi Simon. Vechiul reporter îşi convinge fostul coechipier că ştie unde se ascunde criminalul de război supranumit The Fox...

”The Hunting Party” are la bază povestea căutării liderului bosniac Radovan Karadzici. Fondator al partidului democrat sîrb în Bosnia-Herţegovina în 1989, Karadzici a guvernat provincia sîrbă din Bosnia imediat după împărţirea Iugoslaviei în 1991. Acuzat de crime împotriva umanităţii – mai ales de masacrul de la Srebrenica –, acesta a fost urmărit vreme de opt ani pentru a fi adus în faţa Tribunalului penal internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Premiera 25 ianuarie
TO: The Hunting Party. Producţie SUA, 2007.
R: Richard Shepard. Cu: Richard Gere, Terrence Howard, Jesse Eisenberg, Diane Kruger, James Brolin, Gordana Vukres, Sanela Seferagic, Damir Saban, Aleksandra Grdic.
Distribuit de Ro Image 2000