Parteneriat RomTelecom-OTEGlobe

Apropo.ro / 24.06.2002, 07:58
Parteneriat RomTelecom-OTEGlobe
RomTelecom și OTEGlobe, membra a grupului elen OTE, au încheiat, la sfârșitul saptamânii trecute, un parteneriat care sa îmbunatațeasca interconectarea globala în domeniul transmisiilor de voce și date ale operatorului național de telecomunicații, dupa cum a

RomTelecom și OTEGlobe, membra a grupului elen OTE, au încheiat, la sfârșitul saptamânii trecute, un parteneriat care sa îmbunatațeasca interconectarea globala în domeniul transmisiilor de voce și date ale operatorului național de telecomunicații, dupa cum a explicat directorul comercial al RomTelecom, Kostas Melitas.

Reprezentanții ambelor companii au spus ca acest contract nu are o valoare anume, deoarece este un simplu parteneriat.

„Este logic sa lucram cu unul din membrii grupul OTE,” a spus Melitas. „Nu este un parteneriat exclusiv și nu a fost semnat în urma unei licitații. Am încercat sa avem discuții și cu Teleglobe, dar au dat faliment,” a adaugat el.

Compania OTEGlobe furnizeaza, prin platformele inteligente plasate în 22 de locații internaționale, soluții integrate pentru corporațiile internaționale și operatorii de telecomunicații. OTEGlobe este membra a grupului OTE, care este acționarul a 35% din acțiunile RomTelecom.

Platforma instalata la București permite RomTelecom sa ofere patru tipuri de servicii de date și voce, grupate în portofoliul Conecto: Clear Channel, ATM (Asynchronous Transfer Mode), Frame Relay și Tranzit IP.

Clear Channel reprezinta alternativa oferita de platforma OTEGlobe la liniile internaționale închiriate, care asigura performanțe ridicate în ceea ce privește viteza de transmisie, transportul de voce și/sau date și interconectarea, dupa cum au explicat oficialii RomTelecom.

Serviciul Frame Relay, destinat în special companiilor multinaționale, asigura transportul de date prin intermediul Internetului, la o viteza maxima de 2 Mbps.

La rândul sau, serviciul ATM este recomandat pentru sediile centrale ale corporațiilor internaționale sau pentru locațiile cu volume foarte mari de trafic.

Tranzit IP permite utilizatorilor, prin nodurile din New York și Londra, conectare Internet la nivel global.

Președintele Comisiei parlamentare pentru Tehnologia Informației și Comunicații, Varujan Pambuccian, a afirmat ca, prin acest parteneriat, RomTelecom face „un pas înainte și neașteptat” în domeniul telecomunicațiilor.

„În prezent, România are toate tipurile de infrastructura în domeniul telecomunicațiilor, de la broadband pâna la telefonia din generația a treia și poate fi, pentru cel puțin doi ani de zile, un mediu de testare ideal pentru noi aplicații software în acest domeniu. Firmele autohtone din sectorul software nu trebuie sa rateze aceasta ocazie,” a explicat Pambuccian.

Claudia Covaci