Parlamentul dezbate rectificarea bugetului de stat pe 2006
Totodata, parlamentarii vor analiza și rapoartele de activitate ale Consiliului legislativ și ale BNR pe anul 2005, precum și ale Societații Române de Televiziune și ale celei de Radiodifuziune.
PSD și PRM au anunțat, la începutul ședinței, ca nu vor vota ordonanțele privind rectificarea bugetului pe anul 2006.
Deputatul PSD Mihai Tanasescu a declarat, în plenul Parlamentului, ca, de obicei, rectificarea bugetului duce la o majorare a deficitului bugetar și ca Guvernul este „incapabil” sa cheltuiasca banii pe care și i-a propus. Tanasescu a mai reclamat ca peste 80% din bani au fost dați primarilor de la PNL și PD.
La rândul sau, senatorul PRM Gheorghe Funar s-a aratat nemulțumit ca la ședința nu este prezent ministrul Finanțelor Publice, Sebastian Vladescu, și a criticat faptul ca rectificarea bugetului s-a facut printr-o ordonanța simpla a Guvernului, și nu printr-un proiect de lege. „Ce rost mai are Parlamentul României daca Guvernul, pe baza de ordonanțe simple, face ce vrea cu bugetul de stat?”, a spus Funar.
El a aratat ca parlamentarii PRM nu vor vota rectificarea bugetului, așa cum nu au votat nici proiectul de buget pe anul 2006.
Pe ordinea de zi a ședinței comune se mai afla și numirea unui membru al Colegiului CNSAS din partea PD.
Ședința Parlamentului a început cu o jumatate de ora întârziere, timp în care sirena de aducere a deputaților și senatorilor în sala de ședințe a sunat prelung pe holurile Parlamentului.
Președintele de ședința, Lucian Bolcaș (PRM), a precizat ca la lucrarile Parlamentului și-au înregistrat prezența 354 de parlamentari din totalul de 468.