Pareri diferite despre raportul Comisiei Prezidentiale

12 07. 2007, 12:36
Unii sindicalisti din învatamânt considera ca raportul Comisiei Prezidentiale privind politicile din educatie si cercetare este un pas decisiv spre o reforma reala, iar altii nu sunt de acord cu faptul ca sunt învinovatite cadrele didactice si nu politicienii pentru starea actuala a

Unii sindicalisti din învatamânt considera ca raportul Comisiei Prezidentiale privind politicile din educatie si cercetare este un pas decisiv spre o reforma reala, iar altii nu sunt de acord cu faptul ca sunt învinovatite cadrele didactice si nu politicienii pentru starea actuala a învatamântului.

Federatia Educatiei Nationale (FEN) considera ca raportul Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii este un pas decisiv spre reforma asteptata de 17 ani în domeniul învatamântului, dar nu trebuie sa fie singurul, potrivit unui comunicat al federatiei, remis, joi, Agentiei MEDIAFAX.

„Acum, prin aparitia acestui raport, avem de la ce sa pornim. Initiativa presedintelui Basescu ofera sansa unei dezbateri de substanta pe adevaratele probleme ale învatamântului românesc plecând de la prioritatea absoluta a educatiei pentru prezentul si viitorul României. În primul rând, trebuie sa recunoastem ca sistemul educational nu pune accentul pe calitate si ca situatia actuala poate duce la un dezastru national în urmatorii ani. Fie ca suntem oameni politici sau oameni ai scolii trebuie sa ajungem la un acord scris, pe care sa ni-l asumam, si care sa defineasca o strategie clara pe urmatorii zece ani”, a declarat presedintele FEN, Catalin Croitoru.

Mediafax