Pamântul pe înțelesul celor mici

Apropo.ro / 07.12.2006, 17:29
Pamântul pe înțelesul celor mici
La Muzeul Național de Geologie se desfașoara, sâmbata, 16 decembrie, orele 12.00, atelierul Rocile, materialele de construcție ale Pamântului din cadrul proiectului Pamântul pe înțelesul celor mici. Atelierele din cadrul proiectului Pamântul pe


La Muzeul Național de Geologie se desfașoara, sâmbata, 16 decembrie, orele 12.00, atelierul Rocile, materialele de construcție ale Pamântului din cadrul proiectului Pamântul pe înțelesul celor mici.

Atelierele din cadrul proiectului Pamântul pe înțelesul celor mici se țin în a treia sâmbata din fiecare luna, orele 12.00, pentru grupe de maxim 25 de copii înscriși.

Proiectul Pamântul pe înțelesul celor mici își propune sa stimuleze și sa satisfaca curiozitatea științifica a copiilor prin înțelegerea unor fapte și fenomene din universul apropiat.

Proiectul este structurat în doua parți: o lecție teoretica, de introducere în tema și un atelier de lucru ce va urmari sa dezvolte îndemânarea copiilor și sa le stimuleze creativitatea.

În cadrul lecției copiii vor afla ca mai multe minerale, de același fel sau diferite, formeaza o roca și apoi vor învața ca exista trei feluri de roci dupa modalitatea de formare: sedimentare, magmatice și metamorfice și cum sunt acestea localizate în scoarța terestra.

Fiecare tip de roca va fi detaliat, participanții la lecție aflând unde, cum și din ce sunt formate calcarele, granitele, gresiile, șisturile cristaline, bazaltele etc.

Totodata, vor afla cum funcționeza un aparat vulcanic, ce este un bazin de sedimentare sau cum iau naștere pe falii rocile cristaline. De asemenea, li se va prezenta procesul de eroziune – sedimentare – formarea sedimentelor în diferite locuri pe scoarța terestra.

În cadrul atelierului, pe baza schemelor prezentate în cadrul lecției, copiii vor încerca sa reconstituie circuitul rocilor în natura, fixându-și astfel noțiunile asimilate. Tot în cadrul atelierului, copiii au ocazia sa analizeze de aproape diverse tipuri de roci, atât la microscop cât și pe eșantioane mari.

Biletul de participare este de 2,5 RON.

Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: [email protected]


Muzeul National de Geologie




Cea de-a doua ediție a Bazarului geologic cu vânzare de minerale, fosile și geme se desfașoara la Muzeul Național de Geologie în perioada 15 – 17 decembrie.

Bazarul de Craciun îmbina expunerea, cu vânzare, de podoabe, minerale, fosile și geme cu ateliere de creație pentru copii și demonstrații de confecționat podoabe din pietre semiprețioase.

Atelierele pentru copii au ca tema tot obiectele de podoaba. Copiii vor afla care este parcursul unui mineral și ce caracteristici trebuie sa aiba acesta pentru a deveni un „giuvaer” și de asemenea, vor afla ca primele obiecte de podoaba folosite înca din preistorie sunt piese paleontologice.

În cadrul bazarului sunt expuse spre vânzare cristale și flori de mina atât din România cât și din Brazilia, Turcia și Chile.

Florile de mina și gemele reprezinta fara excepție unicate, ca și operele de arta, care însa nu pot fi contrafacute în nici un fel.

Perfecțiunea cristalelor și estetica eșantionului, raritatea speciilor minerale, asociația de minerale, dimensiunea cristalelor, habitusul și forma agregatelor și, în final, culoarea mineralelor reprezinta criterii care pot da o imagine pe cât de frumoasa pe atât de profesionala manifestarii gazduite de Muzeul Național de Geologie.

Fosilele expuse în Bazarul geologic sunt atât din România dar și din Maroc, Suedia, Australia. Fosilele, marturii unice ale ființelor care au trait odinioara, sunt și mai interesante daca acestea conserva fidel detalii ale organismelor ce au trait acum 10 sau 400 de milioane de ani sau sunt conservate într-un mod deosebit.

Toate aceste capodopere ale naturii le puteți privi și cumpara, din 15 pâna în 17 decembrie, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Prețul unic de acces este de 2,5 RON de persoana.


Muzeul National de Geologie