(P)12 români concurează pentru a fi pe podium la Campionatul Mondial de Sport Electronic

28 10. 2013, 16:53

Campionatul Mondial de Sport Electronic va avea loc în perioada 1 – 3 noiembrie, la Sala Polivalentă din București, și este organizat de Federația Internațională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) și de Liga Gamerilor Profesioniști (Professional Gamers League – PGL), cu susținerea Romtelecom, în calitate de partener principal. Competiția de sport electronic va fi transmisă în direct pe canalul TV Dolce Sport 3 și online pe www.dolcesport.ro.

Hai România! Cine ne reprezintă la campionat

La competiția de League of Legends s-au calificat cei de la Like A Sir (Stoian Ovidiu – Cliqque, Neagu Bogdan – imsoleet, Enut Andrei – King XéMO, Matei Gheorghe – Sir GocuXV, Teca Mircea – Mirciu), iar băieții care ne vor reprezenta la A.V.A. sunt Vlaconi Tudor – ZoOmL3sS, Ciprian Iacob – Toteu4ever, Petcu Adrian – AdyIRONIQ, Ghindea  Gabriel – Me1998, Vasile Leonard – TheNubDude.

Cele două fete care vor participa la Campionatul Mondial de Sport Electronic au 25 de ani și sunt Corina Lixandru (StarCraft 2) și Elena Surdu (Tekken Tag Tournament 2).

România, ca țară organizatoare, s-a calificat automat la toate cele patru jocuri, iar pentru celelalte locuri s-au realizat calificări continentale. Țara noastră are deja un start, având calificați la fiecare joc, ceea ce înseamnă și mai multe puncte pentru noi. Totuși, șansele noastre cele mai mari vin de la concursul de League of Legends”, a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesioniști.

Valoarea premiilor la competițiile masculine este de 33.000 de euro (20.000 de euro la LOL și 13.000 de euro la A.V.A), iar la cele feminine de 4.000 de euro, câte 2.000 de euro pentru fiecare disciplină.

Vom avea delegații din Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka ș.a.

În total, la București vor veni peste 200 de jucători profesioniști și delegați ai federațiilor de sport electronic din mai bine de 50 de state.

Țările care trimit jucători la Campionatul Mondial de Sport Electronic și fac parte din Federația Internațională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) sunt Austria, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Israel, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, China, Coreea de Sud, Mongolia, Filipine, Vietnam, Canada, Africa de Sud. De asemenea, din țările non-membre, sunt așteptați gameri din Thailanda, Japonia, Tunisia.

Totodată, în afară de jucători, țările menționate trimit și delegații formate din oficiali, presă sau publisheri, iar acestora li se alătură și reprezentanți din alte state, unele mai exotice decât altele, precum Turcia, Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Brazilia, Mexic, SUA, Georgia, Germania, Norvegia, Egipt, Macedonia, Ucraina, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tajikistan sau Namibia.

Teste antidoping

În cadrul campionatului, pentru prima oară în istoria gaming-ului românesc, se vor efectua teste antidoping în colaborare cu laboratorul antidoping de la București.

Vrem sa demonstrăm lumii întregi că ceea ce facem este sport și ne dorim să îndeplinim toate regulile care se aplică unui sport normal, drept pentru care am decis și realizarea de teste antidoping la eveniment, a arătat Silviu Stroie.

Spectatorii prezenți la campionat vor putea câștiga diverse premii, care ajung, în total, la peste 7.000 de euro. Biletele pentru aceștia au fost puse în vânzare pe ComputerGames și au prețul de 25 de lei sau de 5 euro, la achiziționarea prin SMS.

Campionatul Mondial de Sport Electronic este susținut de Romtelecom, AMD, Coca Cola, D-Link, Eaton, Jerry”s Pizza, Kingston, LikeIT, Logitech, MadCatz, RIN Grand Hotel, Sony.

Partenerii media ai evenimentului sunt Adevarul, GO4IT, Zon@ IT, 2.0, Apropo.ro, Computerblog.ro, Level, Mobzine.ro, Playtech.ro, Techzone.ro.

 

###

Despre Professional Gamers League (PGL)

 

Înființată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naționale de jocuri pe calculator, devenite deja o tradiție în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiții mondiale în domeniu, care de multe ori sunt asemănate jocurilor olimpice. La aceste competiții participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obține un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

 

Despre Romtelecom și Dolce Sport

 

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piața românească de telecomunicații, Romtelecom oferă astăzi o gamă completă de servicii de comunicare și divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune, internet și voce. La finalul celui de-al doilea trimestru al lui 2013, Romtelecom avea peste 4,7 milioane de abonamente în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă și voce, precum și soluții complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.romtelecom.ro. Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, este prezentă pe piață din 2010 și și-a obișnuit clienții cu un conținut de calitate și exclusiv, transmis și pe canalele Dolce Sport 2 (cu emisie permanentă), 3 și 4 (cu emisie temporară). Dolce Sport este prezent și online, pe www.dolcesport.ro și pe www.facebook.com/dolcesport.

 

Despre Federația Internațională de Sport Electronic 

 

Federația Internațională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) este o organizație globală fondată în anul 2008, ce are ca scop promovarea jocurilor electronice în elita sportului mondial, dincolo de barierele legate de limbă, rasă sau cultură. Încă de la înființarea federației, aceasta a urmărit afilierea la Sport Accord, asociația federațiilor spotive din lume. În momentul de față, în organizație sunt membre 42 de țări.


###