(P) Ciuc Natur Radler – limonadă și bere într-o alchimie naturală
Există însă și invenții care apar dintr-o mare nevoie, în care se amestecă și-un bob de noroc. În cazul lui Franz Xaver Kugler, nevoia a apărut într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulți cicliști însetați, iar el nu avea suficientă bere pentru a-i mulțumi pe toți. Norocul a fost că avea în pivniță câteva mii de sticle de limonadă, lichid care nu prea se dovedise pe placul bavarezilor. Herr Kugler a amestecat limonada cu berea într-o proporție de 50/50 la sută, oferind-o apoi spre degustare.
Cei aproape 13.000 de clienți care s-au perindat de-a lungul acelei zile prin hanul Alm au apreciat noua băutură, pe care inventatorul a numit-o Radlermass (în germană, „Radler” înseamnă „ciclist”, iar „Mass” e denumirea populară a unui litru). Astăzi, sub denumirea prescurtată de „Radler”, acest amestec e savurat de milioane de consumatori de ambele sexe din întreaga lume, pe terasă ori la un picnic, în zilele toride de vară, sau acasă, după o masă copioasă.
Ciuc Natur Radler este PRIMUL RADLER ROMÂNESC, un amestec natural și răcoritor de limonadă adevărată (63%) și de bere (37%), propriu tradiției germane. Nu conține conservanți artificiali, și potolește setea mai repede. Cea mai importantă calitate a noii băuturi e însă GUSTUL ei, calitate moștenită de la Ciuc Premium. Grație gustului acidulat și răcoritor, dulce-acrișor cu un ușor ton amărui, savoarea limonadei și cea a berii se împletesc într-o armonie deplină.
De-a lungul istoriei, alchimiștii s-au străduit inutil să creeze aur din diferite amestecuri, Franz Xaver Kugler l-a găsit din prima încercare. De rezultatul acestei alchimii naturale a gustului se pot bucura astăzi toți cei care beau un Ciuc Natur Radler.