Oua umplute

Apropo.ro / 25.10.2004, 11:21
Oua umplute
Ingrediente pentru 6-8 portii Pentru umplutura de anșoa 4 oua fierte tari, 1 lingura pasta de anșoa, 2 linguri alune marunțite, 2 linguri maioneza, 1 lingurița ardei iute tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 file de anșoa pentru garnisit. Preparare: Se


Ingrediente pentru 6-8 portii
Pentru umplutura de anșoa

4 oua fierte tari, 1 lingura pasta de anșoa, 2 linguri alune marunțite, 2 linguri maioneza, 1 lingurița ardei iute tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 file de anșoa pentru garnisit.

Preparare:
Se curața ouale de coaja, se taie în doua, pe lungime, și se scot galbenușurile. Se freaca galbenușurile cu pasta de anșoa pana se formeaza o pasta spumoasa. Se adauga alunele marunțite, maioneza, ardeiul tocat fin și patrunjelul. Cu pasta obținuta se umplu jumatațile de albuș și se decoreaza cu fileuri de anșoa.

Pentru umplutura picanta
4 oua fierte tari, 4 linguri maioneza, 4 felii de bacon sau de jambon pentru taiat marunt, 1 felie bacon întreaga pentru garnisit, 4 linguri piure de mango, 1 ceapa tocata marunt, 1 praf de curry.

Preparare
Se curața ouale de coaja, se taie în doua, pe lungime, se scot galbenușurile, se zdrobesc și se freaca cu maioneza. Se adauga baconul tocat sau jambonul rumenit și taiat marunt, piureul de mango și ceapa. Se condimenteaza cu sare și praf de curry, dupa gust, apoi se umplu albușurile de ou și se decoreaza cu fașii de bacon.

Pentru umplutura de guacamole
4 oua fierte, 1/2 avocado bine copt, zeama de la 1/2 lamaie, 1/2 cațel de usturoi zdrobit, 2 linguri maioneza, 2 linguri ceapa verde tocata fin, patrunjel verde, 1 roșie mica pentru garnisit, sare, piper.

Preparare
Galbenușurile se freaca cu zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, maioneza, ceapa verde tocata fin și pulpa de avocado transformata în piure. Se adauga patrunjel verde, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, apoi se umplu albușurile de ou și se decoreaza cu felii de roșii. Se servește cate o jumatate de ou cu umplutura diferita, alaturi de salata verde.