Ou de ciocolata cu spuma de zmeura

30 04. 2002, 10:16
Ingrediente: un ou mare de ciocolata, 400 g zmeura (sau 250 ml suc concentrat de zmeura), 100 g zahar glasat (sau farin), 40 ml smantana, 2 foi de gelatina (de 2 g fiecare). Preparare: Se pune la topit gelatina în apa rece. Se încalzesc 10 ml smantana, pe baie de aburi. Se ia


Ingrediente: un ou mare de ciocolata, 400 g zmeura (sau 250 ml suc concentrat de zmeura), 100 g zahar glasat (sau farin), 40 ml smantana, 2 foi de gelatina (de 2 g fiecare).

Preparare: Se pune la topit gelatina în apa rece. Se încalzesc 10 ml smantana, pe baie de aburi. Se ia smantana de pe foc, se încorporeaza gelatina, înmuiata și bine scursa de apa, se amesteca bine și apoi se pune la racit. Se mixeaza zmeura și se filtreaza sucul.

Daca nu exista zmeura proaspata, se folosește suc concentrat de zmeura. Se încorporeaza sucul de zmeura, treptat, în crema de smantana cu gelatina, frecand permanent, sa se omogenizeze perfect. Se pune amestecul din nou la frigider 15 minute pana capata consistența unei creme.

Se bate energic restul de smantana racita, împreuna cu zaharul glasat (sau farin), pana se transforma în frișca. În jumatate cantitate de frișca se încorporeaza delicat crema de zmeura, dupa care se adauga restul de frișca.

Se decupeaza un capacel la oul de ciocolata, cu grija sa nu se sparga, și se umple cu frișca preparata. Se lasa o ora la rece și se servește ornat cu boabe de zmeura.