Otilia Badescu propusa pentru premiere

Apropo.ro / 12.04.2002, 09:40
Otilia Badescu propusa pentru premiere
Federația Româna de Tenis de Masa (FRTM) a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) sa o premieze pe sportiva Otilia Badescu pentru titlul european cîștigat de echipa României, la fel ca pe oricare dintre celelalte componente ale formației, a declarat, joi,

Federația Româna de Tenis de Masa (FRTM) a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) sa o premieze pe sportiva Otilia Badescu pentru titlul european cîștigat de echipa României, la fel ca pe oricare dintre celelalte componente ale formației, a declarat, joi, președintele FRTM, Cristian Romanescu.

„Deși Otilia Badescu nu a facut parte din echipa României care a participat la turneul final al Campionatului Mondial, din cauza unei accidentari, ea are merite incontestabile în obținerea acestui titlu. Otilia a facut parte din echipa României care a jucat în fazele preliminare și care a obținut victorii ce ne-au adus în postura de favoriți numarul 4 la Zagreb. De aceea, noi am solicitat MTS ca Badescu sa fie premiata la fel ca oricare alta componenta a echipei naționale”, aspus Romanescu.

Otilia Badescu a declarat ca a urmarit de acasa desfașurarea Campionatului European de tenis de masa de la Zagreb. „Pentru mine, care am urmarit de la București aceasta ediție a Campionatului European, adevarata finala a fost meciul cu Ungaria, din semifinale. Ungaria era campioana en-titre și m-am bucurat foarte mult de faptul ca de data asta ne-am luat revanșa asupra lor”, a spus Badescu.

Echipa feminina de tenis de masa a României, în componența Mihaela Șteff, Ana Gogorița, Adriana Nastase și Maria Rotaru, a cucerit, saptamîna trecuta, la Zagreb, titlul de campioana europeana. Ministrul Tineretului și Sportului, Georgiu Gingaraș, a decis sa dubleze premiile acordate componentelor echipei, fiecare sportiva urmînd sa primeasca suma de 63,5 milioane lei. România a ocupat locul al doilea în clasamentul general pe medalii al CE de la Zagreb, dupa ce Mihaela Șteff a cucerit, alaturi de croata Tamara Boros, și medalia de aur în proba de dublu.

Antrenorul echipei feminine a României, Gheorghe Bozga, a fost nominalizat antrenorul formației Europei pentru întîlnirea cu China.

Președintele FRTM a precizat ca sportivii componenți ai loturilor naționale vor semna contracte cu federația, același lucru urmînd sa-l faca și jucatorii care se vor pregati în centrele olimpice. „La un moment dat, la aceasta ediție a Europenelor am numarat aproximativ 15 sportivi români de valoare care, în prezent, joaca pentru alte țari. De aceea, pentru a opri exodul jucatorilor valoroși vom semna contracte cu toți componenții echipelor naționale, dar și cu cei din centrele olimpice de pregatire, care nu vor avea voie sa joace în strainatate pîna la vîrsta de 18 ani decît cu acordul federației”, a spus Romanescu.

Cristian Romanescu a precizat ca FRTM va reînființa, cu sprijinul Comitetului Olimpic Român (COR), centrele olimpice de la Bistrița și de la Constanța. De asemenea, se intenționeaza construirea în București a unei sali speciale pentru tenisul de masa și, în plus, înființarea la Buzau a unui Centru Național de pregatire pentru juniori.

Sursa: www.mediafax.ro